Is een spiraal betrouwbaar?
Het hormoonspiraaltje voorkomt zwangerschap heel goed. De kans is heel klein dat je toch zwanger wordt. Van de 1000 vrouwen met een hormoonspiraal, worden minder dan 5 per jaar toch zwanger. Als je overgeeft of diarree hebt, werkt het spiraaltje nog steeds.
Wat is het nadeel van een Koperspiraal?
De eerste maanden kan je last hebben van bijwerkingen: langere menstruatieperiodes, toenemend of tussentijds bloedverlies en buikpijn. Je baarmoeder moet dan nog wennen aan het spiraaltje. Die bijwerkingen kunnen ook blijvend zijn. Als dit je stoort, kan je overwegen om het spiraal te laten verwijderen.
Welke soorten hormoonspiraal?
Er zijn twee soorten hormoonspiralen: de Mirena en de Kyleena. De Kyleena is iets kleiner en geeft wat minder hormonen af dan de Mirena. Beide spiralen zijn even betrouwbaar en geregistreerd voor een gebruik van vijf jaar.
Hoe lang last van Koperspiraal?
Bijwerkingen van het spiraaltje Het spiraal heeft, net als veel medicijnen, verschillende bijwerkingen. Gelukkig heeft niet iedereen daar last van. Als je wel bijwerkingen hebt, verdwijnen deze meestal binnen 3 maanden.
Wat doet Koperspiraal?
Het koperspiraaltje geeft heel langzaam koper af. Het baarmoederslijmvlies verandert hierdoor. Een bevrucht eitje kan zich niet vastmaken aan je baarmoeder. De zaadcellen die je baarmoeder binnenkomen worden onvruchtbaar.
Welke spiraal is de beste?
Het meest betrouwbare koperspiraaltje, de T-Safe spiraal, is als anticonceptiespiraal geregistreerd voor een verblijfsduur van tien jaar. De hormoonspiraal, zoals de Mirena en Kyleena, is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode waarbij je voor meerdere jaren niet meer aan je anticonceptie hoeft te denken.
Welke is beter Mirena of Kyleena?
Het grootste verschil tussen de twee is de hoeveelheid levonorgestel. De Mirena® bevat totaal 52mg t.o.v. Kyleena® 19,5mg. Het hormoonspiraal zorgt ervoor dat het slijm in de baarmoederhals ’taaier’ wordt, waardoor zaadcellen er moeilijker doorheen kunnen.