Hoeveel ruimte nodig voor tafel en stoelen?

Hoeveel ruimte nodig voor tafel en stoelen?

Standaard wordt ervan uitgegaan dat je ongeveer 120 centimeter nodig hebt rondom je eettafel. Dan heb je voldoende ruimte om je stoel goed naar achteren te schuiven als je op wilt staan. Maar ook voldoende ruimte om nog achter de stoelen langs te lopen als er al iemand zit.

Hoe ver moet een tafel van de muur staan?

Ruimte voor de eettafel Komt je tafel tegen een wand te staan? Dan moet heb je ongeveer 60 tot 70 centimeter nodig om je eetkamerstoel naar achteren te schuiven. Daarnaast is het handig als je ook nog voorbij de eettafel kunt lopen. Zo hoeft niet iedereen op te staan als je even iets uit de keuken moet pakken.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een ronde tafel?

Het is belangrijk dat de ronde eettafel zo geplaatst is dat eromheen aan alle kanten stoelen kunnen staan en er comfortabel aangeschoven en opgestaan kan worden. Een vuistregel die bij eettafels vaak wordt gebruikt is 70 cm ruimte in de breedte per persoon om comfortabel te kunnen zitten.

Hoe groot is een tafel voor 6 stoelen?

Hoeveel personen passen aan een rechthoekige tafel?

Tafel 80x80cm 2 personen
Tafel 160x90cm 4-6 personen
Tafel 180x90cm 6-8 personen
Tafel 200×90/100cm 8 personen
Tafel 220x100cm 8-10 personen

Hoeveel ruimte tussen tafel en bank?

Creëer meer ruimte Zo reken je doorgaans bij losse eetkamerstoelen een meter om de stoel aan en van de tafel te schuiven. Doordat de bank een vast element is, zet je deze op een afstand van ongeveer 60 cm van de tafel. Zo kan je gemakkelijk plaatsnemen en goed bij de tafel komen én bespaar je dus 40 cm aan ruimte.

Hoe breed eettafel met stoelen?

Een ideale eettafel heeft een hoogte van 74 tot 75 centimeter. De breedte is afhankelijk van het aantal personen aan tafel. Ben je bijvoorbeeld met z’n tweeën, dan is 70 centimeter voldoende. Maar ben je met acht personen, dan heb je een breedte van minstens 250 centimeter nodig.

Hoe hoog moet een eetkamerstoel zijn?

Stoelen hebben normaal gesproken een zithoogte van 46cm. Hier kan wel eens 1 of 2 centimeter inzitten maar 46cm is de normale hoogte. In principe zit hier ook iedereen goed op. Een tafel is tussen de 75cm en 80cm hoog, afhankelijk van de lengte van de persoon.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven