Inhoudsopgave
Wat merk je aan iemand die warmte vast moet houden?
hittekramp; buikpijn spierkrampen. warmtestuwing; hoofdpijn, misselijk, rood hoofd. hitte beroerte/ warmte uitputting; verwardheid, bewusteloosheid, braken, grauwe klamme huid, insulten(toevallen), spierkrampen, lichaamstemperatuur van 40 °C of hoger, versnelde hartslag, snelle ademhaling, shock, hartdood.
Hoe komt het dat formaline fixeert?
De reden hiervoor is dat onder invloed van zonlicht en stoffen die uit het weefsel trekken er spontaan mierenzuur gaat ontstaan. Als fixatief wordt meestal een concentratie van 4% formaldehyde (formol) in water gebruikt. Kijk op oplossingen voor een handige tabel.
Kun je ziek worden van de warmte?
Bij zeer warme omgevingstemperaturen kunnen zich een aantal plotse probleemsituaties voordoen. We denken aan uitdroging, zwelling door warmte (warmte-oedeem), warmtekrampen, uitputting door hitte, hitteslag of zelfs hitteberoerte. Hitte kan dus schadelijk zijn voor de gezondheid.
Hoe weet je of je oververhit bent?
Als je oververhit bent dan zul je merken dat je je gauw vermoeid voelt. Klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid en neiging tot flauwvallen kunnen hier ook bijhoren. Daarnaast kan het zijn dat je spierkrampen ervaart in de armen en benen. Als je oververhit bent zal je ook meer gaan transpireren.
Welke functie heeft de kleuring?
Een histologische kleuring wordt gebruikt bij het histologisch onderzoek om weefsel en structuren beter te kunnen onderscheiden met een lichtmicroscoop. In de loop van de eeuwen heeft men een hele reeks van kleurstoffen ontdekt die zich specifiek aan bepaalde weefsel of delen daarvan binden.
Kun je ziek worden van de zon?
Naast zonnebrand kan een te lange blootstelling aan zonlicht ook duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn veroorzaken. Een zware zonnesteek kan gepaard gaan met bewustzijnsverlies. Wat doen bij een zonnesteek? Ga zo snel mogelijk uit de zon.