Waar komt vitamine C vandaan?

Waar komt vitamine C vandaan?

Vitamine C zit in voedingsmiddelen zoals groente, fruit en aardappelen. Met name citrusvruchten (sinaasappel, citroen), kiwi’s, aardbeien, bessen, koolsoorten, paprika, tomaten, broccoli, zoete en normale aardappelen bevatten veel vitamine C.

Wie heeft vitamines ontdekt?

In 1912 gebruikte de onderzoeker Casimir Funk het eerst het woord vitamine. Volgens hem werden ziekten als beri-beri, scheurbuik en rachitis (Engelse ziekte) veroorzaakt door een tekort aan voedingsstoffen (vitaminen). Tussen 1912 en 1938 werden verschillende vitaminen ontdekt, geïsoleerd, gezuiverd en gesynthetiseerd.

Kunnen dieren zelf vitamine C aanmaken?

Vitamine C is essentieel voor de mens en een van de meest onderzochte vitamines die er is. Sommige dieren kunnen zelf vitamine C aanmaken, maar mensen kunnen dat niet en moeten voldoende vitamine C via de voeding binnenkrijgen.

Waar zitten de meeste vitamine C in?

De meeste vitamine C vind je in guave, rode paprika en zwarte bessen. Hieronder een top 10. Als ergens de meeste vitamine C in zit dan is het wel in groenten, fruit en aardappelen.

Hoe maken ze vitamine C?

Sommige dieren kunnen zelf vitamine C aanmaken, maar mensen kunnen dat niet en moeten voldoende vitamine C via de voeding binnenkrijgen. Van nature komt vitamine C voor in groenten en fruit, waarvan voornamelijk in citrusvruchten. Vitamine C is een antioxidant en werkt dus ter bescherming tegen vrije radicalen.

Waar komen vitamines vandaan?

Het lichaam kan de vitamines in principe niet zelf maken. Er zijn een paar uitzonderingen: Kleine hoeveelheden vitamine K maak je aan in de darm. Het lichaam zet voorlopers van vitamines uit de voeding, zoals de provitamine A (carotenoïden) en provitamine D om in vitamine A en D.

Hoe worden vitaminen ingedeeld?

Vitaminen worden ingedeeld in 2 groepen, de in vet oplosbare en de in water oplosbare. De eerste groep bestaat uit vitamine A, D, E en K (ezelsbruggetje : KADE), en komt alleen in vette levensmiddelen voor. Vitamine B en C bevinden zich in alle andere voedingsmiddelen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven