Wat is een kleine sext?

Wat is een kleine sext?

De kleine sext is de omkering van de grote terts. De toon die een kleine sext boven de grondtoon ligt, vormt namelijk met het octaaf een grote terts.

Hoe leer je intervallen horen?

Een interval is de afstand in hoogte tussen 2 tonen. Als je bijvoorbeeld 3 tonen speelt, dan is dat geen interval. De makkelijkste manier om de afstand tussen 2 tonen te bepalen, is om op de piano de witte toetsen te tellen. Tel de witte toetsen vanaf de lage naar de hoge toets en dit aantal is de afstand.

Welk interval hoor je?

Alle intervallen

Interval tussen de noten: Afstand in aantal tonen: Naam van het interval (klein/groot/rein):
C-G Reine kwint
C-Gis (C-G#) 4
C-As (C-Ab) 4 Kleine sext
C-A Grote sext

Wat is een reine Prime?

De prime is het interval tussen twee tonen afgeleid van dezelfde stamtoon. Als de frequentieverhouding exact 1:1 bedraagt, spreekt men van een reine prime.

Wat is interval in Formule 1?

Dit getal geeft aan hoe ver elke bestuurder zich momenteel achter de auto voor hem bevindt, gemeten in seconden. Als het eerste getal onder het woord interval bijvoorbeeld +1.445 is, betekent dit dat de coureur op de tweede plaats 1.445 seconden achter de huidige leider ligt.

Wat betekent interval in Formule 1?

In de F1 betekent interval het verschil in tijd tussen 2 coureurs. Er zijn 2 soorten: die tussen de leider van de wedstrijd en de rest van het veld, en tussen 2 coureurs onderling.

Hoe klinkt een Terts?

De terts is de derde toon in de toonladder, prime (grondtoon) en de secunde. Bij een majeur toonladder is de terts twee hele tonen boven de grondtoon. Dan spreken we dus over een kleine terts. Door de iets lagere klank van de terts in een mineur toonladder of akkoord klinkt de muziek wat droeviger.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven