Wie heeft de LP uitgevonden?

Wie heeft de LP uitgevonden?

Peter Carl Goldmark
Langspeelplaat/Uitvinders

Hoe lang duurt een lp?

Tenzij je hele lange of hele korte tracks hebt, uiteraard. Een LP kan maar zo’n 40 tot 50 minuten aan muziek afspelen, dus reden genoeg voor een artiest om een album precies zolang te laten duren. Zelfs toen de CD’s kwamen, die 60 tot 70 minuten aan muziek kunnen afspelen, bleef dit de standaard.

Hoeveel inch is lp?

Een langspeelplaat of vinylplaat, vaak afgekort tot lp of elpee, is een grammofoonplaat met een microgroef, gemaakt van vinyl en met een diameter van 30 cm (12 inch) die ruimte biedt voor maximaal 30 minuten muziek. De afkorting lp staat voor long play. De meeste lp’s moeten op 33⅓ toeren per minuut worden afgespeeld.

Wat was de eerste lp?

De allereerste langspeelplaat volgens de Columbia catalogus is nummer ML 4001 Nathan Milstein performing the Mendelssohn violin concerto. De eerste populaire lp onder catalogusnummer CL 6001 was het album The voice of Frank Sinatra, acht liedjes oorspronkelijk uitgebracht als set van vier 78 toeren platen.

Wat was er voor de lp?

Vóór de uitvinding van de cd was de grammofoonplaat de populairste geluidsdrager. Na de komst van de cd daalde de populariteit van de grammofoonplaat, alhoewel in discotheken de lp en singles nog in gebruik bleven, omdat het voor diskjockeys een voordeel was dat een plaat direct te manipuleren is.

Hoeveel toeren heeft een LP?

Afspeelsnelheid. Naast verschillende formaten en gewicht hebben lp’s ook verschillende afspeelsnelheden. Lp’s kunnen geperst worden op 33⅓, 45 of 78 toeren. De meeste platen dienen op 33⅓ toeren afgespeeld te worden, maar bij uitzondering kan het voorkomen dat er platen op een hogere snelheid afgespeeld moeten worden.

Hoe komt er muziek op een LP?

Deze werden niet gebrand maar geperst, de muziek wordt eerst gesneden op een stalen of goeden matrijs (mal) en deze wordt in de zwarte (soms een andere kleur) plastic geperst, hierdoor ontstonden groeven in de plaat met allerlei verschillende dieptes, deze laten een naald trillen, deze trillingen zijn dus dat gene wat …

Hoe werkt een Muziekplaat?

Het element van de platenspeler leest de informatie van de plaat (de groeven in het vinyl) en zet de trillingen om in een signaal dat naar een versterker gestuurd wordt, die er samen met de luidsprekers muziek van maakt.

Hoe groot is een LP?

De afmetingen van de LP hoes zijn 315 millimeter (lengte) bij 315 millimeter (breed).

Wat was er voor de LP?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven