Inhoudsopgave
Wat als je schade maakt bij een ander?
Wat te doen na schade gemaakt aan andermans auto? Als er een ongeluk is gebeurt is het belangrijk dat je in eerste instantie jezelf en andere betrokkenen in veiligheid brengt. Als er gewonden zijn of wanneer de schade heel ernstig is, bel je de politie of de ambulance.
Wie Meld de schade?
Advies: meld de schade bij de verzekeraar van de ander Het bedrag dat de verzekering vergoedt van de persoon die schade heeft, is vaak hoger dan het bedrag dat wij betalen op een aansprakelijkheidsverzekering. We leggen u daarom uit wanneer de schade wel en niet verzekerd is.
Heeft iedereen een aansprakelijkheidsverzekering?
De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. U mag dus zelf weten of u zich voor schade aan anderen wilt verzekeren. Meer dan 90% van de Nederlanders heeft een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.
Hoe schadeformulier opsturen?
Stuur het schadeformulier naar de eigen verzekeraar. Ook als de schuldvraag niet duidelijk is stuurt u het formulier naar de eigen verzekeraar. De verzekeraars vechten onderling uit wie wat betaalt.
Waar heb ik mijn aansprakelijkheidsverzekering?
Bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering bent u namelijk verzekerd voor schade bij anderen. Op de website van het Aansprakelijkheidsverzekering Informatie Centrum (A.I.C.)
Wat is er verzekerd bij een aansprakelijkheidsverzekering?
Bijna iedereen heeft een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Voor deze wettelijke aansprakelijkheid biedt de aansprakelijkheidsverzekering dekking. Met een AVP ben je dus gedekt voor schade aan spullen en letselschade (schade aan de gezondheid van anderen) die jij of je gezin hebben veroorzaakt.
Wat als de dader geen schadevergoeding kan betalen?
Als de dader van het CJIB in delen mag betalen, maakt het CJIB ieder deel meteen aan u over. Betaalt de dader niet of niet op tijd? Dan ontvangt hij een waarschuwingsbrief en moet hij extra betalen. Hij krijgt hiervoor weer 30 dagen de tijd.