Wat is het verschil tussen basisbeurs en aanvullende beurs?

Wat is het verschil tussen basisbeurs en aanvullende beurs?

De basisbeurs, de beurs voor iedere student, bestaat niet meer. Maar de aanvullende beurs wel. Die is voor studenten waarvan de ouders minder verdienen. Alleen kinderen van ‘rijkere’ ouders krijgen geen beurs meer.

Waar komt het geld van studiefinanciering vandaan?

De beurs maakt onderdeel uit van de zogenaamde prestatiebeurs. Wanneer de student binnen de diplomatermijn (tien jaar) een diploma haalt, dan wordt de eerste vier jaar dat de student studiefinanciering kreeg omgezet van een lening naar een gift.

Wat betekent een studieschuld?

Een studieschuld vermindert het maximale bedrag dat je mag lenen. De invloed van studieschuld op een hypotheek is minder groot dan die van een andere lening. Een consumptieve schuld heeft een hogere wegingsfactor dan de studieschuld.

Wat is een basisbeurs mbo?

De basisbeurs is het bekendst: dit basisbedrag voor thuiswonende mbo-studenten is van augustus tot en met december 2021, €87,37 per maand. De basisbeurs voor uitwonende mbo-studenten is €285,15 per maand. Het bedrag dat je maandelijks ontvangt kan hoger worden door een aanvullende beurs of een lening van DUO.

Wanneer Kunt u lenen voor collegegeld?

Lenen voor collegegeld Krijgt u studiefinanciering? Dan kunt u extra lenen om uw collegegeld te betalen. Dit noemen we het ‘collegegeldkrediet’. De hoogte van het collegegeldkrediet is afhankelijk van het soort collegegeld dat u betaalt. Betaalt u wettelijk collegegeld? Dan kunt u maandelijks 1/12 van uw collegegeld lenen.

Wat is het wettelijke collegegeld?

Wettelijk collegegeld De meeste studenten betalen wettelijk collegegeld. De overheid bepaalt jaarlijks de hoogte hiervan. Voor het studiejaar 2020-2021 is het wettelijke collegegeld € 2.143,-.

Wat is het collegegeldkrediet?

Dit noemen we het ‘collegegeldkrediet’. De hoogte van het collegegeldkrediet is afhankelijk van het soort collegegeld dat u betaalt. Als u meer wilt lenen, moet u bewijzen dat u meer collegegeld betaalt. U moet bij uw aanvraag in Mijn DUO een bewijsstuk uploaden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven