Hoe werkt het kopen van een nieuwbouwhuis?
Als je een nieuwbouwwoning koopt, betaal je je huis in termijnen. Bij de overdracht bij de notaris koop je eerst de grond. Naarmate de bouw vordert, betaal je steeds een volgende bouwtermijn. In je koopcontract staat precies vermeld wanneer je een termijn moet betalen.
Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwbouwhuis?
Een nieuwbouwhuis kopen? Hier moet je op letten
- Afwijken van het standaard bouwplan: meerwerk en minderwerk.
- Het koopcontract en aannemerscontract.
- De nieuwbouwhypotheek en het bouwdepot.
- Dubbele woonlasten.
- Bij de oplevering.
- Laat je bijstaan door een deskundige.
Kun je onderhandelen over prijs nieuwbouwwoning?
Bij de aankoop van nieuwbouw is onderhandelen iets lastiger. Op dit moment is de vraag naar huizen groter dan het aanbod. Daarom worden nieuwbouwhuizen vaak verloot. Prijzen staan dan van te voren vast en dus hebt je geen ruimte om te onderhandelen.
Wat betaal je bij nieuwbouw?
Wat zijn tijdens de bouw de maandlasten voor de hypotheek? Tijdens de bouw betaal je elke maand hypotheekrente en eventueel aflossing over het totale hypotheekbedrag. Tegelijkertijd ontvang je ook rente over het bedrag dat in het bouwdepot zit. Tijdens de bouw betaal je alle bouwrekeningen uit het bouwdepot.
Hoe lang duurt de bouw van een nieuwbouwwoning?
De bouw van een nieuwbouwwoning in een project duurt gemiddeld een jaar. Het is even geduld hebben dus. Wat gebeurt er allemaal in die twaalf maanden? Het bouwproces doorloopt 3 fases: de ruwbouwfase, de afbouwfase en de oplevering.
Wat zijn de voordelen van nieuwbouw?
De voordelen van een nieuwbouwwoning In tegenstelling tot een bestaand huis, koop je een nieuwbouwwoning vrij op naam (v.o.n.): je betaalt geen overdrachtsbelasting en de notaris- en kadasterkosten voor de overdracht zijn inbegrepen in de koopprijs. Je woont energiezuinig; nieuwbouwwoningen zijn goed geïsoleerd.
Kun je onderhandelen over meerwerk nieuwbouw?
Controleer de prijzen van meerwerk en onderhandel Maak de afspraken over meer- en minderwerk voordat je de koop-/aannemingsovereenkomst van je nieuwbouwwoning tekent. Zo kun je nog onderhandelen over de uit te voeren werkzaamheden en bijbehorende prijzen.
Kan je een bod doen op nieuwbouw?
Koop je een nieuwe woning, dan probeer je altijd wel te onderhandelen over de vraagprijs. Dat hoort er nu eenmaal bij. Toch is het bij nieuwbouw minder vanzelfsprekend dat je ook daadwerkelijk iets van de prijs kan afsnoepen dan bij bestaande bouw.