Wat betekent een hypotheek afsluiten?

Wat betekent een hypotheek afsluiten?

Simpel gezegd is een hypotheek een lening om een huis te kopen. Maar officieel is een hypotheek een zekerheidsrecht. Jij leent een bedrag en je geeft je huis als zekerheid aan de bank. Zo’n lening heet officieel hypothecaire lening.

Hoe werkt een hypotheek in Nederland?

Een hypotheek is een lening om een huis te kunnen kopen. Je leent het geld bij de bank. Dit betekent dat je pas compleet de eigenaar van het huis bent wanneer je de bank de lening hebt terugbetaald. Hier heb je maximaal 30 jaar voor, dit wordt ook wel de looptijd genoemd.

Heb je een hypotheek nodig?

Als je een huis wilt kopen, heb je daar geld voor nodig. Een groot bedrag dat je vaak niet op je bankrekening hebt staan. Gelukkig is het – onder voorwaarden – mogelijk om dit geldbedrag te lenen. De lening die je aangaat om een huis te kopen of te verbouwen, wordt een hypotheek genoemd.

Hoe werkt een hypotheek in Belgie?

In tegenstelling tot het verleden financieren Nederlandse banken de aankoop van een woning in België niet meer. Voor een hypotheek moet je dus bij een Belgische geldverstrekker zijn. Dat kan wel een Belgische vestiging van een Nederlandse bank zijn. Vrijwel alle banken accepteren klanten met Nederlands inkomen.

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek?

Het aanvragen van een hypotheek bestaat uit zes stappen:

  1. De hypotheekadviseur vraagt voor jou de hypotheek aan bij de hypotheekverstrekker.
  2. Je ontvangt een rentevoorstel van de hypotheekverstrekker, via je adviseur.
  3. Je stuurt de documenten op aan de hypotheekverstrekker.
  4. Je ontvangt een offerte.

Wat is het recht van hypotheek?

Om de geldverstrekker te beschermen heeft deze het recht om het onderpand in het openbaar te verkopen als u uw afspraken niet na kan komen. Dit noemt men het recht van hypotheek, dit vervalt meestal nadat de lening volledig is afgelost. Deze officiële akte wordt zoals wettelijk voorgeschreven opgesteld door een notaris.

Wat is een hypotheekakte?

Wat is een hypotheekakte? De hypotheekakte is een akte waarin wordt vastgelegd dat u (de hypotheekgever) een onroerende zaak (de woning) als onderpand geeft aan de hypotheeknemer (de geldverstrekker) in ruil voor het verkrijgen van een geldlening.

Wat is een positieve hypotheekverklaring?

Wat is een positieve/negatieve hypotheekverklaring? Een positieve/negatieve verklaring is een verklaring van u dat u geen hypotheek op uw eigen woning vestigt voor derden. Zo’n hypotheekverklaring wordt niet ingeschreven in het hypotheekregister. Hierdoor heeft de bv geen voorrang op andere leningen als u gedwongen bent uw woning te verkopen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven