Inhoudsopgave
Wat zijn Welzijnsdoelen?
Welzijnsdoelstellingen maken. Maak doelen voor fysieke welzijn. Nadat je elke dimensie van je persoonlijke welzijn beoordeeld hebt, is het tijd om te beginnen doelen te stellen. Houd je doelen in eerste instantie simpel en haalbaar.
Hoe maak je een ondersteuningsplan?
De ondersteuning die wordt geboden, wordt vastgelegd in een ondersteunings- plan. Dit plan schrijf je niet over maar voor de cliënt; het is zijn plan, hij bepaalt wat er wel en wat er niet in komt. Zijn vragen staan centraal. In plaats van ‘vragen’ kun je ook ‘hulpvragen, wensen of behoeften’ lezen.
Wat zijn de 4 domeinen in de zorg?
Het ZLP omvat daarom vier levensdomeinen. Deze vier levensdomeinen zijn: het mentale welbevinden van de cliënt als persoon. het lichamelijke gevoel van welbevinden en gezondheid….
- Domein: lichamelijk welbevinden / gezondheid.
- Domein: mentaal welbevinden / autonomie.
- Domein: participatie.
- Domein: woon en leefomstandigheden.
Hoe maak je smart doelen?
Je maakt doelen SMART in 5 simpele stappen:
- specifiek zijn.
- meetbaar maken.
- acceptabel voor jezelf en anderen.
- realistisch uitvoeren.
- tijdgebonden maken.
Wat zijn mijn leerdoelen in de zorg?
Bij een persoonlijk leerdoel gaat het erom dat je iets leert en dus niet om een resultaat dat behaald moet worden. Dus niet ‘er moeten minimaal 5 patiënten per uur worden behandeld’, maar ‘ik wil een effectievere manier van behandelen ontwikkelen’.
Wat moet er in een ondersteuningsplan?
In het ondersteuningsplan staan alle afspraken tussen cliënt en zorgaanbieder. En wat er nodig is om samen afgesproken doelen te realiseren. Het ondersteuningsplan geeft je als ondersteuner inzicht in benodigde deskundigheid, taken, tijdsduur en tijdstip.
Hoe maak je een ondersteuningsplan zorg?
Op basis van de doelen beschrijf je concrete activiteiten en maak je een planning. Dit gaat in samenspraak met de cliënt. Je geeft de zorg en ondersteuning zoals afgesproken in het plan. Maar gedurende de zorgverlening/begeleiding blijf je kritisch kijken naar je eigen handelen en naar de reactie van de cliënt.
Wat zijn de 4 domeinen van de geschiedenis?
– de domeinen politiek, economisch, sociaal, cultureel.
https://www.youtube.com/watch?v=wepLJzbmFVw