Wat is de gemiddelde ecologische voetafdruk van een burger uit Nederland?

Wat is de gemiddelde ecologische voetafdruk van een burger uit Nederland?

De gemiddelde voetafdruk van een burger van de Europese Unie is 4,8 hectare. De koploper binnen de Europese Unie is Finland met een gemiddelde voetafdruk van 7,6 hectare en hekkensluiter is Letland met een gemiddelde voetafdruk van 2,6 hectare. Nederland zit daar tussen met een gemiddelde voetafdruk van 4,4 hectare.

Wat is de gemiddelde ecologische voetafdruk van een Arabier?

Enkele getallen

Continenten Enkele landen
Oceanië 5,4 hectare 7,5 hectare
Wereld 2,7 hectare 6,2 hectare
Azië 1,8 hectare 3,0 hectare
Latijns-Amerika en Caraïben 2,6 hectare 2,7 hectare

Wat is de gemiddelde ecologische voetafdruk van een Noord Amerikaan?

De gemiddelde Indiër gebruikt 0.8 ha en de gemiddelde Noord-Amerikaan 9.6 ha. De voetafdruk van de gemiddelde Belg is 4,9 ha. Als iedereen leeft zoals wij hebben we 3 planeten nodig.

Hoeveel aardes heeft een Nederlander nodig?

Als iedereen zou leven als een Nederlander, dan hebben we 3,5 aardbollen nodig om te voldoen aan de consumptie. Wereldwijd bedraagt de ecologische voetafdruk anderhalve aarde.

Wat is de gemiddelde ecologische voetafdruk van Verenigde Arabische Emiraten?

De gemiddelde Nederlander heeft een voetafdruk van 4,1 hectare. Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten zijn koplopers. Hun voetafdruk bedraagt 10,7 hectare. Inwoners van de Verenigde Staten hebben een voetafdruk van 8,0 hectare.

Welke factoren bepalen of je een grote of een kleine ecologische voetafdruk hebt?

Hoe groot deze voetafdruk is hangt met name af van het consumptiegedrag. De berekening neemt onder andere de oppervlakte mee welke nodig is voor het gebruik van energie en grondstoffen en de productie van voedsel. In Nederland is de ecologische voetafdruk in 1995 geïntroduceerd door milieuorganisatie De Kleine Aarde.

Waarom is de ecologische voetafdruk in Belgie zo groot?

Ongeveer de helft van de Belgische voetafdruk is gelinkt aan onze consumptie van energie in de huishoudens en de transportsector. “We hebben een groot patrimonium aan relatief oude, slecht geïsoleerde gebouwen waaruit veel energie ontsnapt.

Wat is de gemiddelde ecologische voetafdruk van een Keniaan?

Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten zijn koplopers. Hun voetafdruk bedraagt 10,7 hectare. Inwoners van de Verenigde Staten hebben een voetafdruk van 8,0 hectare. Een Keniaan daarentegen heeft een afdruk van 1,1 hectare.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven