Wat is casemanagement?

Wat is casemanagement?

Casemanagement is een vorm van hulpverlening, die onder meer wordt toegepast in de geestelijke gezondheidszorg. Kenmerkend voor casemanagement is dat een hulpverlener aan een patiënt wordt gekoppeld om op alle levensterreinen zorg te bieden of deze zorg voor hem of haar te regelen.

Wat is CROV?

Als Crov ben je werkzaam in de praktijk van ziekteverzuim en draag je bij aan het voorkomen of beperken van de schadelast. Je regisseert proactief het verzuimproces op casusniveau en zorgt daarbij voor optimale samenwerking tussen werkgever, werknemer, bedrijfsarts en andere in te zetten professionals.

Wat is een goede casemanager?

Een goede Casemanager kan zich inleven in de situatie van zowel de werknemer als de werkgever en brengt balans tussen beide partijen. Door echt in gesprek te gaan krijgt ze ook inzicht in de eventuele onderliggende oorzaken en adviseert de betrokken partijen over welke stappen er genomen moeten worden.

Hoe werkt een casemanager?

Een casemanager is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie én hun naasten. Een casemanager informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en regelt zorg. Zo helpt de casemanager om te gaan met de ziekte en met de gevolgen ervan in het dagelijks leven.

Wat doet een casemanager bij het GGZ?

6.2.1 Casemanagement Een casemanager is een aanspreekpersoon voor de patiënt en diens naasten, die de totale problematiek en zorg rondom de patiënt helpt te overzien. De casemanager ondersteunt de patiënt bij zelfmanagement en neemt alleen taken over als de patiënt en de naasten hiertoe niet in staat zijn.

Wat doet een dementie coach?

Daarom adviseren we een casemanager dementie aan te vragen via de huisarts of wijkverpleegkundige van je naaste met dementie. Een casemanager wordt ook wel trajectbegeleider of dementieconsulent genoemd en wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat is een Verzuimmedewerker?

Verzuim of (minder gebruikelijke term) Absenteïsme is een term uit het arbeidsrecht. De werknemer verschijnt niet op zijn arbeidspost of werk en geeft daarvoor als reden ‘ziekte’ op.

Wat is casemanager verzuim?

Een casemanager verzuim begeleidt het re-integratieproces namens de werkgever en is het aanspreekpunt voor de werknemer. Daarnaast geeft deze advies en zorgt ervoor dat alle partijen op tijd doen wat ze moeten doen. Kleinere werkgevers huren ze in, meestal via de arbodienst.

Wat is casemanagement verzuim?

Verzuimbegeleiding is een specialisme De casemanager is een sleutelfiguur tijdens het verzuim- en re-integratieproces.

Hoe wordt een casemanager dementie betaald?

Deze begeleiding wordt casemanagement genoemd. Casemanagement wordt meestal vergoed uit de basisverzekering van de persoon met dementie. De vergoeding valt onder wijkverpleging. Afhankelijk van uw situatie kunt u begeleid worden door een wijkverpleegkundige of casemanager.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven