Wat kan je wecken?

Wat kan je wecken?

De recepten zijn allemaal erg verschillend en laten de veelzijdigheid van wecken zien.

  1. Ingemaakte komkommer en radijs. Het fijne van wecken is dat je er werkelijk waar van alles mee kunt doen.
  2. Appeltaartvulling.
  3. Tomatensaus.
  4. Courgettesoep.
  5. Kaneelbrood wecken.
  6. Haring in zuur.
  7. Knolselderijsoep.
  8. Labneh.

Hoe werkt een Inmaakketel?

Bij de inmaakketel zet u de temperatuurschakelaar op de gewenste stand. Als u met een pan werkt kunt u met een thermometer de juiste temperatuur bereiken. De inmaaktijden starten pas op het moment dat het water in de inmaakketel of de pan de juiste temperatuur heeft bereikt.

Waarom inmaken?

Zoals gezegd is inmaken een techniek om eten langer houdbaar te maken. Van groente en fruit tot vlees en vis. Bijna alles kan worden ingemaakt. Inmaken werd vroeger gedaan om ook producten langer houdbaar te maken zodat men ook in de winter groente, fruit, vlees en vis kon genieten.

Wat kun je niet wecken?

Welke gerechten worden regelmatig zuur en raden wij aan niet te wecken:

  • courgettesoep.
  • pompoensoep.
  • wortelsoep.
  • Je kunt wel courgette, pompoen en wortel gebruiken als soepgroenten maar niet als hoofdbestanddeel of wecken als je ze in stukken snijd zonder ze fijn te mixen.

Wat kun je bewaren in Weckpotjes?

De iets grotere potten van 0,5 liter zijn onder andere geschikt voor wat grotere items zoals walnoten. In de 0,75 liter potten kun je bijvoorbeeld filterkoffie bewaren of suiker. Andere etenswaren die goed bewaard kunnen worden in de (grotere) weckpotten zijn augurken, snoepgoed, zout, bloem, rijst, etcetera.

Is inmaken hetzelfde als fermenteren?

Bij het inmaken van groenten of fruit wordt gebruik gemaakt van zuren, suikers of zelfs alcohol, waarna de pot wordt verhit en alle bacteriën, schimmels en gisten sterven. Dit is een cruciaal verschil met het fermentatie proces, waar de micro-organismes juist voor het zuur zorgen.

Is wecken fermenteren?

Fermenteren is zoals wecken, inmaken en drogen ook een conserveringsmethode. Bij het fermenteren van voedsel worden sommige groenten of fruit ingelegd in zout.

Hoe werkt een weckfles?

Bij wecken wordt voedsel geconserveerd in glazen potten of flessen. Door het voedsel in de glazen potten in een pan met water een bepaalde tijd te verwarmen tot een bepaalde temperatuur (afhankelijk van het voedsel wat geconserveerd moet worden) en daarna af te laten koelen ontstaat er in de pot een vacuüm.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven