Wie controleert de verbandtrommel?

Wie controleert de verbandtrommel?

De Arbowet schrijft voor altijd een EHBO uitrusting bij de hand te hebben. Bedrijven dienen tegenwoordig te beschikken over een bedrijfsverbandset BHV, welke gebaseerd is op een zogenaamde ‘werkunit´.

Hoeveel EHBO ers moet ik in mijn bedrijf hebben?

Sinds de invoering van de derde fase Arbowet 1994 is het niet meer verplicht dat in ieder bedrijf EHBO’ers aanwezig zijn. Iedere organisatie moet wel beschikken over een of meer BHV’ers. Een BHV’er is opgeleid in het bieden van ‘levensreddende eerste handelingen’.

Wat is verplicht in EHBO koffer?

De basis van een EHBO-doos Wegwerphandschoenen: deze handschoenen beschermen de hulpverlener en het slachtoffer tegen overdracht van ziektekiemen. Bij voorkeur vinylhandschoenen. Ontsmettingsmiddel: een gebruiksklaar product dat de wonde niet of slechts oppervlakkig verkleurt.

Wat moet er in een BHV koffer zitten?

De basisverbandset of verbanddoos

  • Desinfectiemiddel.
  • Driehoekige doek/mitella.
  • Eerstehulpschaar.
  • Zwachtels (verschillende afmetingen).
  • Handschoenen.
  • Hechtstrips.
  • Mondmasker voor beademing.
  • Reddingsdeken of isolatiedeken.

Hoe vaak moet een verbandtrommel gecontroleerd worden?

De wet geeft aan, dat de verbanddoos ‘regelmatig en voldoende gecontroleerd’ moet worden. Dit houdt in de praktijk in, dat u hem elk half jaar controleert, of vaker als het risicoprofiel dit vereist.

Hoe vaak moet een EHBO koffer gecontroleerd worden?

Het Oranje Kruis adviseert bedrijven de EHBO-koffer regelmatig te controleren. Wij raden daarom aan om de EHBO-koffer minimaal 1 keer per half jaar te controleren op aanwezigheid en houdbaarheidsdatum van de producten.

Hoeveel BHV ers moet ik in mijn bedrijf hebben?

Er staat niet in de wet hoeveel BHV’ers een bedrijf moet hebben. Enkel dat organisaties verplicht zijn om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Je kunt aan de hand van de grootte van je organisatie en de risico’s die er zijn bepalen hoeveel BHV’ers noodzakelijk zijn.

Hoeveel EHBO heb je nodig op een evenement?

Bij evenementen waarvoor een vergunning nodig is, zijn ook de eisen voor EHBO wettelijk vastgelegd. De wet vereist de aanwezigheid van minimaal 1 gecertificeerde EHBO’er per 750 bezoekers. Ook kan het zo zijn dat de aanwezigheid van een EHBO post verplicht wordt.

Wie geeft leiding aan de BHV ers wanneer er bedrijfshulpverlening wordt ingezet?

Aan het hoofd van de bedrijfsnoodorganisatie staat het Hoofd BHV. Hij is beleidsmatig verantwoordelijk voor het BHV-beleid. Dat wil zeggen dat hij het beleid voor de bedrijfsnoodorganisatie opstelt, implementeert en borgt. Hij heeft geen direct operationele taak tijdens een calamiteit.

Hoeveel werknemers per BHV?

In de Arbowet is het aantal BHV’ers niet wettelijk vastgelegd. Toch moet je zorgen dat er altijd voldoende BHV’ers aanwezig zijn. Voorheen was 1 BHV’er op 50 personen de regel om het aantal BHV’ers te bepalen maar sinds 1 januari 2007 is dit uit de Arbo-wet en geldt de regel 1 op de 50 niet meer.

Wat kost een EHBO er?

De Evenementen EHBO’ers hanteren 1 tarief van €30.00 euro per uur met 2 Hulpverleners. Voor elke EHBO,er extra word € 15,00 euro per uur extra gerekend. Een A.E.D gewenst op u Evenement? Dat kan tegen de kosten € 25,00 per dag.

Waar moet een EHBO post aan voldoen?

– De EHBO-post moet toegankelijk zijn voor rolstoelen en brancards. – De ruimte dient afsluitbaar te zijn, als dit niet mogelijk is dan moet er toezicht zijn. – De post hoeft niet permanent bemand te zijn, wel moet aangeduid zijn hoe de eerstehulpverleners te bereiken zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven