Welke invloed hebben opbrengsten op het eigen vermogen?

Welke invloed hebben opbrengsten op het eigen vermogen?

Hoe hoger het rendement op het eigen vermogen (in het engels spreekt men van return on equity) is, hoe beter het bedrijf het ervan af brengt. Het is immers een betere prestatie wanneer een bedrijf een hoge winst realiseert met weinig eigen vermogen, dan het bedrijf dezelfde winst realiseert met een berg eigen vermogen.

Hoe verhoog je RTV?

Hoe kunt u uw rentabiliteit verbeteren?

  1. Meer vreemd vermogen aantrekken. U kunt door het aantrekken van vreemd vermogen de rentabiliteit van uw eigen vermogen verbeteren (het ‘hefboomeffect’ of ‘financial leverage’).
  2. Winstmarge verbeteren (lange termijn).
  3. De omloopsnelheid van uw vermogen verbeteren (quick win).

Hoe kan een organisatie de RTV verbeteren?

Wanneer u de rentabiliteit wilt verbeteren kunt u een aantal acties ondernemen om het resultaat ten opzichte van het gemiddeld totale vermogen te verhogen. Verlaag uw kosten: Wanneer u de kosten verlaagt, maar nog steeds dezelfde winst kunt behalen, dan gaat de rentabiliteit omhoog. Kunt u bijvoorbeeld slimmer inkopen?

Wat is de ratio rendement op eigen vermogen?

Met de ratio rendement op eigen vermogen (ook wel ‘rendabiliteit van het eigen vermogen’ genoemd) bekijkt men de verhouding tussen de winst van het bedrijf en het eigen vermogen waarmee men die winst maakte. Het begrip geeft dus een antwoord op de vraag: hoe winstgevend en rendabel is dit bedrijf?

Wat is het eigen vermogen?

Het eigen vermogen is een van de twee delen van het passief van de balans. Het is het tegenovergestelde van het vreemd vermogen. Vreemd vermogen komt alleen van buiten het bedrijf, terwijl eigen vermogen vooral in het bedrijf zelf ontstaat. Het is een van de belangrijkste zaken in de jaarrekening.

Wat is rentabiliteit op eigen vermogen?

Betekenis rentabiliteit op eigen vermogen. De rentabiliteit op eigen vermogen, ook wel rendement op eigen vermogen, geeft de verhouding tussen de winst en het geïnvesteerde eigen vermogen weer. Op deze manier kan een bedrijf, belegger of analist zien hoeveel rendement een investering oplevert.

Wat is positief eigen vermogen?

Een positief eigen vermogen is dus ook belangrijk voor een goede solvabiliteit. Ook het rendement op eigen vermogen is een interessante ratio die je meer vertelt over de efficiëntie en rendabiliteit van een bedrijf. Wat je zeker moet onthouden. Eigen vermogen ontstaat zowel binnen als buiten het bedrijf;

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven