Wat te doen als werkgever failliet gaat?

Wat te doen als werkgever failliet gaat?

Als uw werkgever failliet gaat of u niet meer kan betalen, dan kunt u een uitkering wegens betalingsonmacht aanvragen. Als wij weten van het faillissement, dan nemen wij vaak al zelf contact op. Anders kunt u ons zelf bellen. Hieronder staan de situaties waarin u de uitkering kunt aanvragen.

Wat als je persoonlijk failliet wordt verklaard?

Indien u persoonlijk failliet verklaard werd (dus als natuurlijke persoon) voorziet de wet in de mogelijkheid van “kwijtschelding”. Dit wil zeggen dat u de schulden die overblijven na de vereffening van het faillissement niet meer zal moeten betalen.

Welke soort schuldenaren kunnen failliet verklaard worden?

Rechtspersonen, natuurlijke personen en nalatenschappen kunnen failliet worden verklaard. Na de uitspraak van het faillissement wordt beslag gelegd op het vermogen van de schuldenaar. Vervolgens stelt de rechtbank een curator aan. In de regel is de curator een advocaat.

Wat gebeurt er als een bvba failliet gaat?

Vanaf vonnis van faillietverklaring, waarbij een curator aangesteld wordt, verliest u de beschikking en het beheer over uw goederen en uw vermogen, u kan vanaf dan geen goederen meer verkopen of aankopen. 5. Curator maakt inventaris op van alle roerende en onroerende goederen en van alle schulden van de vennootschap.

Wat moet u doen als uw werkgever failliet gaat?

Als uw werkgever failliet gaat, moet u op een aantal zaken letten. De curator kan uw contract opzeggen of u aan uw contract houden. Zegt de curator uw contract op? Dan kunt u een faillissementsuitkering aanvragen.

Wanneer Kunt u een faillissementsuitkering aanvragen?

U kunt een faillissementsuitkering aanvragen als uw werkgever u voor lange tijd niet kan betalen. Dit heet betalingsonmacht. Uw werkgever is dan niet failliet. Er is betalingsonmacht als: duidelijk is dat uw werkgever de salarissen en andere rekeningen niet meer betaalt.

Wanneer Kunt u het faillissement aanvragen bij de rechtbank?

Als uw werkgever 2 of meer schuldeisers heeft, kunnen de schuldeisers faillissement aanvragen bij de rechtbank. Uw werkgever kan ook zelf faillissement aanvragen. Heeft u nog loon te goed en betaalt uw werkgever u niet uit? Dan bent u schuldeiser en kunt u het faillissement van uw werkgever aanvragen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven