Wat is de indeling van de zakelijke brief?

Wat is de indeling van de zakelijke brief?

Een zakelijke brief heeft vaak een vaste indeling. Deze indeling ziet er als volgt uit: Afzender. Je vermeldt hier je eigen adres, telefoonnummer en e-mailadres. Dagtekening. Hier schrijf je de plaats waar en de datum waarop je de brief hebt geschreven.

Wat is een zakelijke brief?

Zo bevat een zakelijke brief het adres van de geadresseerde en de afzender, de datum en eventuele bijlagen. Een zakelijke brief is veel formeler geschreven dan een persoonlijke brief aan een vriend of klasgenoot. Hij moet er aantrekkelijk uitzien en uiteraard is het heel belangrijk dat hij in goed Nederlands is geschreven.

Wat is de bijlage van de brief?

Bijlagen: Indien je documenten met de brief meestuurt, vermeld dit dan in de brief. Deze documenten noemt men ‘bijlagen’. Uit de vermelding in de brief moet de ontvanger kunnen opmaken om welke documenten en om hoeveel documenten het gaat. Voorbeeld 1: Bijlage: kopie factuur 124887. Voorbeeld 2: Bijlagen: 1 kopie factuur 2 brochure btw-heffing

Waar moet de datum en plaats in een brief staan?

Plaats en datum in brief: links / rechts. Waar moeten de datum en plaats boven aan een brief staan: links of rechts? Een regel als ‘Den Haag, 29 februari 2012’ staat vaker links dan rechts. Er bestaat een grote variatie in briefindelingen, maar de lay-out die tegenwoordig het vaakst wordt gebruikt, is de ‘Amerikaanse indeling nieuwe stijl’.

Wat zijn de onderdelen van een zakelijke brief?

Onderdelen van een zakelijke brief. Van belang is dat je bepaalde gegevens heel precies noteert. Zo bevat een zakelijke brief het adres van de geadresseerde en de afzender, de datum en eventuele bijlagen. Een zakelijke brief is veel formeler geschreven dan een persoonlijke brief aan een vriend of klasgenoot. Hij moet er aantrekkelijk uitzien en

Hoe begint je brief met een correcte aanhef?

Begin je brief met een correcte aanhef. Als je weet wie je schrijft, dan is dat simpelweg ‘Geachte *naam van de persoon*’. Op een aantal uitzonderingen na wordt er altijd een bepaald iemand aangesproken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven