Wat gebeurt er met mijn lijfrente bij overlijden?

Wat gebeurt er met mijn lijfrente bij overlijden?

Als het lijfrentekapitaal op een lijfrente-opbouwrekening staat en de rekeninghouder overlijdt dan wordt de lopende opbouwrekening beëindigd. De erfgenamen moeten zich melden bij de bank en horen welke stukken de bank nodig heeft om het saldo uit te keren aan de erfgenaam.

Wat gebeurt er met banksparen na overlijden?

Bij banksparen wordt het bankspaarsaldo bij overlijden altijd uitgekeerd aan de erfgenaam of erfgenamen. Op een bankspaarrekening kunt u niet aangeven wie de begunstigde is. Men volgt daarom uw testament. Heeft u geen testament dan volgt met het wettelijk erfrecht.

Wat is nabestaanden lijfrente?

Een nabestaandenlijfrente is een lijfrenteverzekering die nabestaanden meer financiële zekerheid biedt wanneer de verzekerde komt te overlijden.

Wat gebeurt er als u overlijdt voordat Aegon lijfrente sparen is afgelopen?

Dan kunnen uw erfgenamen met het saldo van uw Aegon Lijfrente Sparen een uitkering kopen. Dat kan op twee manieren: 1. Zij kunnen een uitkerende lijfrente kopen bij een verzekeraar.

Wat gebeurt er met je vermogen na overlijden?

Bij overlijden gaan het vermogen en de schulden over naar de erfgenamen. Een eigen woning met de daarop rustende hypotheek behoort samen met alle overige bezittingen tot de nalatenschap.

Wat gebeurt er met beleggingen bij overlijden?

De aandelen maken onderdeel uit van het roerend vermogen van de overledene, maken onderdeel uit van zijn erfenis. Het aandeel wordt terugbetaald of overgedragen volgens de wens van de erfgenamen. Een document waarin staat wat er met het aandeel moet gebeuren. Dit wordt ondertekend door alle erfgenamen.

Hoe kunt u het saldo van uw aanvullend pensioensparen opnemen?

U heeft een aantoonbaar pensioengat ofwel jaarruimte en reserveringsruimte. U mag sparen tot 5 jaar na het bereiken van uw AOW-leeftijd. Daarna laat u het opgebouwde vermogen in termijnen uitkeren. Tussentijds kunt u geen geld opnemen.

Wat zijn eigenschappen van Aegon lijfrente sparen?

Met Aegon Lijfrente Sparen spaart u met belastingvoordeel. Met het geld dat u spaart, regelt u een uitkering als aanvulling op uw pensioen. Maar u kunt ook regelmatig geld storten. Daarnaast kiest u voor sparen met een variabele rente of een vaste rente.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven