Wat met Flexijob in 2021?

Wat met Flexijob in 2021?

Mogelijkheden om bij te verdienen tegen een gunstig fiscaal en sociaal tarief. Tot 31 december 2020 kon je onder bepaalde voorwaarden tot € 6.340 per jaar bijverdienen zonder dat je daarop belastingen of sociale bijdragen hoefde te betalen. Deze wetgeving is echter niet meer van toepassing sinds 1 januari 2021.

Kan ik een Flexijob doen?

Je mag een flexi-job doen: Als je als werknemer minstens 4/5de werkt of werkte. De overheid bekijkt of je 3 kwartalen geleden minimum 4/5de werkte. Wil je bijvoorbeeld in januari als flexi-jobber werken, dan moet je het jaar ervoor minimum 4/5de gewerkt hebben in april, mei en juni.

Hoe wordt Flexijob belast?

Wie flexi-jobt betaalt geen sociale bijdragen of belastingen op zijn of haar loon. Het brutoloon is gelijk aan het nettoloon. Je bouwt bovendien sociale rechten (werkloosheidsvergoeding, pensioen, vakantie, …) De werkgever betaalt een verlaagd tarief van 25% werkgeversbijdragen bovenop het loon van een flexi-jobber.

Hoeveel mag je verdienen met een Flexijob?

Er staat geen limiet op het aantal uren en dus op het inkomen dat je mag bijverdienen met een flexi-job. Er bestaat veel verwarring over een limiet van 500 euro per maand of 6.000 euro per jaar. Maar dat is van toepassing voor bijklussen bij particulieren en gaat niet over flexi-jobs.

Wat valt er onder Flexijob?

Sinds 1 december 2015 is er een nieuwe manier voor werknemers en gepensioneerden om voordelig bij te verdienen: de flexi-job. Onder dit nieuwe statuut kun je onbeperkt een centje bijverdienen zonder dat je extra belastingen betaalt. Dat betekent dat wat je verdient je dus netto in jouw handen krijgt.

Kan ik een Flexijob doen als ik werkloos ben?

Als je op economische werkloosheid staat of op werkloosheid door overmacht mag je nog steeds een flexijob uitoefenen. Voor de dag waarop je een flexijob uitvoert, zal je geen uitkering krijgen. Om een flexi-job te doen, moet je 3 kwartalen geleden minstens 4/5e gewerkt te hebben.

Wat valt onder Flexijob?

Wat kost een Flexijob?

Jij betaalt als werkgever een flexi-loon van minimum 10,08 euro per uur (inclusief vakantiegeld). Op dit loon betaal je enkel een bijzondere werkgeversbijdrage van 25%. De sectorale toeslagen voor zondagen, feestdagen en nachtwerk zijn ook belast aan 25%.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven