Waar geven mensen om?

Waar geven mensen om?

Een belangrijke reden waarom mensen geld geven aan goede doelen, is dat ze gevraagd worden. Er zijn allerlei manieren waarop mensen worden gevraagd om geld te geven. Dit kan persoonlijk zijn, bijvoorbeeld in de kerk of bij een huis-aan-huis collecte, maar ook onpersoonlijk, via een brief of een televisie actie.

Wat doet een goede doel?

Een goed doel is een zaak van algemeen belang waar men geld of goederen aan kan geven. In het verlengde daarvan wordt de term ‘goed doel’ gebruikt voor charitatieve instelling: een organisatie die zich inzet op filantropisch vlak.

Waarom een goed doel steunen?

Veel mensen voelen zich vaak beter als ze anderen kunnen helpen. Een argument dat je misschien wel vaker hoort, maar daarom niet minder waar is. Geven geeft je écht een goed gevoel. Je voelt je meer betrokken met de samenleving, je komt op voor je idealen én je kan op jouw eigen manier een verschil in de wereld maken.

Welk goed doel moet ik kiezen?

Kom erachter met deze tips!

  1. Bedenk wat je belangrijk vindt. Mensenrechten, het milieu, onderwijs voor kinderen, dierenwelzijn; er zijn ontzettend veel doelen waar je aan kunt doneren.
  2. Kies een goed doel.
  3. Check de betrouwbaarheid.
  4. Beslis hoeveel je wilt geven.
  5. Maak de balans op.
  6. Spaar in twee potjes.
  7. Geef bewust.

Waarom bedrijven een goed doel steunen?

Bedrijven sponsoren veelal goededoelen als onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO-beleid). Het gaat niet meer (alleen) om een donatie van het bedrijf aan het goede doel in ruil voor bekendheid en een positief imago, maar om samenwerking.

Welke goede doelen kan ik steunen?

De voorbeelden van doelen die daar genoemd worden zijn:

  • onderzoek naar behandeling van ziekten.
  • opvang voor daklozen.
  • medische hulp bij rampen.
  • bescherming van een natuurgebied.
  • bestrijding van dierenmishandeling.
  • het steunen van culturele instellingen.
  • het steunen van weeskinderen en oorlogskinderen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven