Waarom als zzper werken?

Waarom als zzper werken?

Zelfstandig ondernemers die vooral hun eigen arbeid of diensten aanbieden noemen het vaakst als reden dat ze zoeken naar een nieuwe uitdaging, en als tweede voornaamste reden dat ze zelf kunnen bepalen hoeveel en wanneer ze werken.

Waarom stijgt het aantal zzp ers?

Vooral in de zakelijke dienstverlening, detailhandel en de bouw was sprake van een toename van het aantal starters. De stijging is opvallend, omdat in het eerste half jaar van 2020 juist veel zzp’ers besloten te stoppen door de uitbraak van COVID-19.

Wat is ZZP werken?

Als zelfstandige zonder personeel (zzp) kunt u vrij makkelijk uw onderneming starten. Zo moet u uw bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel en een rechtsvorm kiezen. Zzp’ers worden ook vaak freelancers genoemd.

Is ZZP iets voor mij?

Is het eigenlijk wel iets voor jou om voor eigen rekening en risico te gaan werken? Wat voor soort ondernemer ben je en wat zijn je sterke punten en je valkuilen? Een gesprek dat je niet alleen inzicht geeft in jouw ondernemerschap maar waarin je ook, en voor jouw situatie, praktische adviezen krijgt.

Hoeveel ZZP ers in de bouw?

Het aantal ZZP’ers in de bouw is in 2018 sterk gestegen tot het aantal van 1.3 miljoen zelfstandigen. In de afgelopen 10 jaar zijn er 260.000 nieuwe zelfstandigen bijgekomen. Een enorme groei in de sector. Tussen 2018 en 2020 is het aantal vrijwel gelijk gebleven.

Hoeveel ZZP ers zijn er in Nederland 2021?

Daardoor is inmiddels 3 op de 4 zelfstandigen een zzp’er. Volgens de Kamer van Koophandel waren per 1 januari 2021 bijna 1,1 miljoen mensen voltijd werkzaam als zzp’er. Daarnaast zijn er volgens de KvK ruim 300.000 mensen in deeltijd werkzaam als zzp’er.

Is ZZP goed?

Een van de grootste voordelen van zelfstandig ondernemen, is dat jij je eigen tijd kunt indelen. Jij bent nu de baas en jij bepaalt hoe je dag eruit ziet. Verder levert werken als zzp’er veel afwisseling op omdat je diverse klanten en opdrachtgevers hebt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven