Waarom krijg ik geen Starterslening?

Waarom krijg ik geen Starterslening?

Om voor de Starterslening in aanmerking te komen, moet je aan een aantal basisvoorwaarden voldoen: Je gaat voor het eerst een woning kopen, waar je zelf (of met je partner) gaat wonen. Je sluit een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De rentevaste periode van die lening is minimaal 10 jaar.

Waar mag je een Starterslening voor gebruiken?

De starterslening is een lening die het verschil overbrugt tussen de koopsom van je huis en de maximale hypotheek die je bij de bank kunt krijgen, op basis van NHG-normen. Met een starterslening kun je extra geld lenen, waardoor je dat huis toch kunt kopen. Een starterslening wordt verstrekt door de gemeente.

Hoe vraag ik een Starterslening aan?

De Starterslening vraag je aan bij de gemeente Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) voert de Starterslening uit. Hier zie je of je in jouw gemeente een Starterslening kunt afsluiten en onder welke voorwaarden.

Kan je Starterslening gebruiken voor overbieden?

Daarnaast is het op de huidige huizenmarkt vaak noodzakelijk om te overbieden om kans te maken op een woning. Met een starterslening overbrug je (een deel van) het verschil tussen de prijs van je eerste woning en de hypotheek die je van de bank verstrekt krijgt. Een starterslening wordt verstrekt door je gemeente.

Wat houdt een startershypotheek in?

De Starterslening is een aanvullende lening op je reguliere hypotheek voor de aankoop van je eerste koophuis. Het is een extra lening naast je normale hypotheek. Met de Starterslening kan je het verschil overbruggen tussen de prijs van het huis en je maximale startershypotheek.

Wat wordt bedoeld met starters?

Een persoon die voor het eerst een bepaalde markt betreedt of activiteit begint, zoals: Starter op de arbeidsmarkt. Starter op de woningmarkt.

Wie verstrekt Starterslening?

De totale financiering van uw huis bestaat uit een eerste hypotheek bij de bank of een andere geldverstrekker en als aanvulling daarop een Starterslening met de daaraan gekoppelde Combinatielening.

Hoeveel eigen geld mag je hebben bij een Starterslening?

Je kunt maximaal 100% van de waarde van het huis lenen. Dat is met een starterslening niet anders. Naast de aankoopkosten van je nieuwe woning komen er ook nog andere kosten bij zoals de overdrachtsbelasting, advieskosten en notariskosten. Hiervoor heb je dan ook eigen geld nodig.

Hoe gaat een Starterslening in zijn werk?

Hoe werkt het precies? Met een starterslening kunt u tot ongeveer 20% van de koopsom extra bijlenen. Het exacte bedrag is afhankelijk van de gemeente waar u een woning koopt. De eerste drie jaar betaalt u geen rente en aflossing over de lening, na die periode wel.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven