Hoe herken je internetoplichting?

Hoe herken je internetoplichting?

Kijk eens via Google of het rekeningnummer dat de verkoper aan jou gaf al ergens op internet wordt gemeld! Onze belangrijkste tip: ben je opgelicht, of denk je dat je opgelicht bent? Doe dan direct aangifte. Of ga naar https://help.marktplaats.nl/help/veiligheid/veilig_handelen/i/meldpunt-internetoplichting.

Hoe herken ik een Bitcoin?

Een bitcoinadres, ook wel een “public ad- dress” (openbaar adres) genoemd, bestaat uit 25-36 alfanumerieke en hoofdletterge- voelige karakters en begint met een één (1) of een drie (3).

Waar bestaat een Bitcoin uit?

Samenvatting. Bitcoin is ontworpen als digitaal betaalmiddel waarmee je zonder tussenkomst van een derde partij zoals een bank transacties naar elkaar kunt versturen. De transacties worden geverifieerd en uitgevoerd door een decentraal netwerk van computers. Dit netwerk bestaat uit miners en nodes.

Wat is een Bitcoin adres?

Een bitcoinadres kunt u zien als een rekeningnummer voor bitcoins, alleen dan niet bij de bank: iedereen kan zelf adressen aanmaken met behulp van een digitale portemonnee (Bitcoin wallet). U kunt het aan iedereen geven om bitcoins naar u over te maken. Het makkelijkst, maar niet het veiligst, is een online wallet.

Hoe kan je opgelicht worden?

Phishing is een vorm van digitale oplichting. Phishing gebeurt via e-mail, WhatsApp en sms. Slachtoffers worden bijvoorbeeld naar een valse website gelokt waar ze vervolgens hun bank- of andere inloggegevens prijsgeven. Of ze maken geld over naar een fraudeur die zich voordoet als familielid.

Wat is een Bitcoin eigenlijk?

Bitcoin (afgekort BTC) is een cryptovaluta en een mondiaal betaalmiddel (als systeem wordt Bitcoin met een hoofdletter geschreven, als munteenheid vaak met een kleine letter). Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven