Inhoudsopgave
Hoe maak je een behandelplan?
Een behandelplan opstellen
- de problemen die u heeft;
- wat u graag wilt veranderen;
- welke therapieën, trainingen of andere activiteiten u volgt;
- waar en hoe u behandeld wordt;
- of u medicijnen krijgt, en zo ja welke;
- of u tijdens uw behandeling kunt en wilt werken;
- of en hoe uw familie betrokken wordt.
Hoe ziet een behandeling eruit?
Bij het opstellen van het behandelplan doorloopt u met uw behandelaar een aantal stappen. In de Wet Geneeskundige BehandelOvereenkomst (WGBO) is vastgelegd hoe een be- handelplan eruit moet zien, aan welke doelen wordt gewerkt en hoe. Daarna maakt u samen uw behandelplan. U krijgt van uw behandelplan een kopie.
Wat moet er in een behandelplan staan?
In een behandelplan zijn de wensen van de cliënt en doelen van de behandeling opgeschreven. Ook staat beschreven hoe de cliënt en de behandelaar deze doelen willen bereiken. Om de behandeling te laten slagen is het belangrijk dat je het eens bent met de inhoud van het behandelplan.
Wat is een Behandelplanbespreking?
Bij een behandelplanbespreking stellen we samen met u de behandeldoelen voor het volgende half jaar vast. Voorafgaand aan de bespreking ontvangt u een verslag (deel 1). Hierin wordt aan de hand van de doelstellingen beschreven hoe het behandeltraject is verlopen. Dit verslag dient als uitgangspunt voor het gesprek.
Hoe maak je een fysiotherapeutische diagnose?
· Fysiotherapeutische diagnose De fysiotherapeutische diagnose is ‘een proportioneel weergegeven beroepsspecifiek oordeel van de fysiotherapeut over de patiënt, op basis van klinisch redeneren vanuit de anamnese en het onderzoek’.
Hoe komt een behandelplan tot stand?
Hoe komt een behandelplan bij ggz-behandeling tot stand? Jouw (regie)behandelaar stelt samen met jou een behandelplan op. In een behandelplan staan in ieder geval de doelen en de wijze waarop jij en de behandelaar deze doelen willen bereiken.