Waarom volgorde Bloedbuizen?

Waarom volgorde Bloedbuizen?

De volgorde is belangrijk om contaminatie van anticoagulans tussen tubes te vermijden: indien bv. EDTA in een andere tube terecht komt zal dit foutieve resultaten geven.

Welke aandachtspunten zijn er tav het gebruik van Bloedbuizen?

Neem bloed bij voorkeur af met een gesloten vacuümsysteem. Met dit systeem kunnen meerdere buisjes bloed op een veilige en hygiënische manier worden afgenomen. De werking van het systeem berust op de onderdruk in de bloedbuizen.

Hoe zorg je ervoor dat er in het laboratorium veilig gewerkt wordt?

Zorg voor de volgende punten:

  • Werk schoon en voorkom stofwolken, spatten en morsen.
  • Houd de apparatuur waarmee u werkt en de ruimte waarin goed schoon en vermijd. contact met het gevaarlijke stof. Gebruik goed gereedschap en beperkt het. gebruiksklaar maken van de gevaarlijke stof tot zo weinig mogelijk en eenvoudig.

Welke Bloedbuis eerst?

Zet de buizen in de volgorde van afname klaar. Mocht er een bloedkweek afgenomen worden neem dan eerst de groene buis, daarna de oranje buis af. Patiënten materiaal is potentieel besmet materiaal en dient als zodanig behandeld te worden. Neem geen bloed af uit een arm waarin een lopend infuus in zit.

Wat is ML2 lab?

ML2/3 laboratoria zijn onderzoekslaboratoria waar gewerkt wordt met organismen met een verhoogd risico voor gezondheid en milieu. De bouwkundige voorschriften zijn omschreven in bijlage 4 van het reglement GGO. Door de snelle ontwikkelingen in onderzoeksvormen moeten ML2/3 laboratoria eenvoudig aanpasbaar zijn.

Waarom mag je niet eten en drinken in een lab?

Als je iets van eten vindt in het labo, kunnen er al proeven mee uitgevoerd zijn zonder dat je er iets aan ziet of ruikt. Wie weet wat je in je mond stopt? Drinken in een labo is nooit veilig. Er zijn veel stoffen die op water lijken, kleurloos zijn, geen geur hebben …

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven