Wat is de taak van de functie sorteren en filteren?

Wat is de taak van de functie sorteren en filteren?

Een bereik van waarden in aflopende volgorde sorteren. Samen SORTEREN en FILTEREN gebruiken om een bereik in oplopende volgorde te sorteren en te beperken tot waarden boven de 5.000.

Waarom sorteert draaitabel niet?

Klik in de draaitabel op een veld in de kolom met de items die u wilt sorteren. Klik op het tabblad Gegevens op Sorterenen klik vervolgens op de sorteervolgorde die u wilt. Opmerking: U kunt gegevens ook snel in oplopende of aflopende volgorde sorteren door op A tot Z of Z naar A te klikken.

Hoe maak je in Excel een filter?

Klik op een cel in het bereik dat of de tabel die u wilt filteren. Klik op het tabblad Gegevens op Filter. in de kolom met de inhoud die u wilt filteren. Klik onder Filter op Kies een optie en voer uw filtercriteria in.

Hoe kan ik sorteren in Excel?

Selecteer een cel in het gegevensbereik. Klik op het tabblad Gegevens, in de groep Sorteren en filteren, op Sorteren. In het dialoogvenster Sorteren selecteert u de eerste kolom die u wilt sorteren in het vak Sorteren op onder Kolom. Selecteer het type sortering onder Sorteren op.

Waarom sorteert Excel niet goed?

Controleer of alle gegevens zijn opgeslagen als tekst Als de kolom die u wilt sorteren getallen bevat die als getallen zijn opgeslagen en die als tekst zijn opgeslagen, moet u ze eerst allemaal opmaken als getallen of tekst.

Hoe kan ik de gegevens sorteren in Excel?

Klik op het tabblad ‘Start’ op Sorteren en filteren. Excel sorteert de gegevens direct op bijvoorbeeld achternaam of geboortedatum. Sorteren kan ook als volgt: Klik met de rechtermuisknop op een cel waar gegevens in staan. Klik op Sorteren > [de gewenste sorteeroptie].

Hoe sorteren gegevens in een cel?

Gegevens sorteren. Klik op een cel waar gegevens in staan. Bijvoorbeeld een achternaam of een geboortedatum. Het kan een willekeurig item zijn in de rij. Klik op het tabblad ‘Start’ op Sorteren en filteren. Klik op de gewenste sortering. Bevat de cel tekst dan kunt u kiezen uit ‘Sorteren van A naar Z’ of andersom.

Hoe sorteert u de cel in Excel?

Bevat de cel tekst dan kunt u kiezen uit ‘Sorteren van A naar Z’ of andersom. Bevat de cel een getal dan kunt u kiezen uit ‘Sorteren van laag naar hoog’ of andersom. Bevat de cel een datum dan kunt u kiezen uit ‘Sorteren van oud naar nieuw’ of andersom. Excel sorteert de gegevens direct op bijvoorbeeld achternaam of geboortedatum.

Hoe sorteren en filteren?

Klik op het tabblad ‘Start’ op Sorteren en filteren. Klik op de gewenste sortering. Bevat de cel tekst dan kunt u kiezen uit ‘Sorteren van A naar Z’ of andersom. Bevat de cel een getal dan kunt u kiezen uit ‘Sorteren van laag naar hoog’ of andersom. Bevat de cel een datum dan kunt u kiezen uit ‘Sorteren van oud naar nieuw’ of andersom.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven