Inhoudsopgave
Wat houdt grooming in?
Grooming is online kinderlokken. De groomer doet zich vaak voor als een jongen of meisje van ongeveer jouw leeftijd en probeert op die manier online in contact te komen met jonge meisjes of jongens via social media. De ‘groomer’ probeert vertrouwen te winnen door te chatten over iets dat jullie gemeen hebben.
Hoe kan je een groomer herkennen?
Hoe herken ik een groomer?
- Websites. Een groomer zit vaak op dezelfde social media of apps die ook populair zijn bij kinderen of jongeren.
- Aandacht. Een groomer zal belangstelling voor je tonen.
- Vertrouwen. De groomer probeert zo veel mogelijk je vertrouwen te winnen.
- Seks.
- Afspreken.
- Isolatie.
Hoe vaak komt grooming voor?
Grooming komt steeds vaker voor: maar liefst tweederde van de jongeren onder de 16 heeft er wel eens mee te maken gehad, bleek eerder uit onderzoek van Digibewust. De politie heeft de afgelopen tijd meer zedenrechercheurs ingezet om groomers op te sporen.
Wat doet een Paardenverzorger?
De Groom doet de dagelijkse verzorging van het paard en kent het paard daarmee door en door. Daarnaast helpt de Groom bij de dagelijkse training en bij de wedstrijden. De Groom zadelt het paard op, mag het paard soms los- en uitstappen en houdt de starttijden en de concurrentie tijdens wedstrijden in de gaten.
Hoe grooming aanpakken?
Maak duidelijke afspraken over wat je kind op internet mag doen, leer hem/haar bijvoorbeeld:
- Wees kritisch met vriendschapsverzoeken; ken je iemand in het echte leven niet, accepteer hem/haar ook niet online.
- Ga niet met je echte naam online, alleen met een nickname.
- Laat nergens je adres en telefoonnummer achter.
Wat zijn de meest gestelde vragen van groomers?
Groomers herkennen Wil hij/zij jullie vriendschap geheimhouden? Wil hij/zij je telefoonnummer en adres achterhalen, bijvoorbeeld om je cadeaus te kunnen sturen? Blijft hij/zij aandringen op dingen die je eigenlijk niet wilt? Doet hij/zij zich voor als een modellenscout?
Wat doet de overheid aan grooming?
Grooming voorkomen en bestrijden De overheid neemt allerlei maatregelen om kinderen te beschermen tegen seksueel misbruik en seksuele uitbuiting. Een lokpuber is een politieagent die zich op internet voordoet als kind. Zo wil de politie voorkomen dat kinderen het slachtoffer worden van grooming.
Wat verdient een Paardenverzorger?
In vast dienstverband kan een stalhulp rekenen op zo’n € 1200,- per maand. Dit kan stijgen naar ongeveer € 1700,-. De meeste stalmedewerkers krijgen geen dertiende maand. De paardenbranche heeft echt voor zover bekend geen CAO, dus over de secundaire arbeidsvoorwaarden is niet veel bekend.