Hoe maak ik een legenda in Excel?

Hoe maak ik een legenda in Excel?

Een grafieklegenda toevoegen

  1. Klik op de grafiek waaraan u een legenda wilt toevoegen, klik op de knop Grafiekelementen. en klik vervolgens op Legenda.
  2. Als u de locatie van de legenda wilt wijzigen, klikt u op de pijl naast Legenda en klikt u vervolgens op de gewenste locatie.

Hoe voeg je een reeks toe in Excel?

  1. Voer de nieuwe gegevensreeks die u wilt toevoegen in op het werkblad in de cellen direct naast of onder de brongegevens van de grafiek.
  2. Klik ergens in de grafiek. De brongegevens worden geselecteerd in het werkblad en hebben formaatgrepen.
  3. Sleep de formaatgrepen op het werkblad om de nieuwe gegevens op te nemen.

Hoe verander je de naam van een reeks in Excel?

Klik met de rechtermuisknop op de grafiek met de gegevensreeks waarvan u de naam wilt wijzigen en klik op Gegevens selecteren. Selecteer de gegevensreeks in het dialoogvenster Gegevensbron selecteren, onder Legendagegevens (reeks), en klik op Bewerken. Typ de naam die u wilt gebruiken in het vak Reeksnaam.

Hoe werk je met een legenda?

In een legenda worden betekenissen uitgelegd van kleuren en plaatjes die bijvoorbeeld zijn gebruikt bij grafieken, tabellen, diagrammen en kaarten. Door de legenda kun je een kaart beter begrijpen. Je kunt een legenda bijvoorbeeld ook tegenkomen bij tabellen, grafieken en diagrammen.

Hoe maak ik een nieuwe grafiek in Powerpoint 2007?

U kunt een eenvoudige nieuwe grafiek maken in PowerPoint door te klikken op Invoegen > Grafiek en de gewenste grafiek te kiezen. Klik in PowerPoint 2007 op de tijdelijke aanduiding waar u de grafiek wilt plaatsen. Ga naar het tabblad Invoegen en klik in de groep Illustraties op Grafiek.

Hoe maak je een tabel of grafiek in Excel?

Simpele manier: 1 Selecteer de tabel of grafiek in Excel en kopieer deze (Ctrl + C) 2 Klik in Word of PowerPoint op het pijltje onder de knop Plakken 3 Klik op de knop ‘Plakken als koppeling’ (met of zonder opmaak)

Hoe maak je een grafiek?

Een grafiek maken 1 Selecteer gegevens voor de grafiek. 2 Selecteer Invoegen > Aanbevolen grafieken. 3 Selecteer een grafiek op het tabblad Aanbevolen grafieken om een voorbeeld van de grafiek te bekijken. 4 Selecteer een grafiek. 5 Selecteer OK.

Hoe Selecteer ik een grafiek?

Selecteer een grafiek. Selecteer Ontwerpen > Grafiekonderdeel toevoegen. Selecteer Trendlijn en selecteer vervolgens het gewenste trendlijntype, zoals Lineair, Exponentieel, Lineaire prognose of Zwevend gemiddelde.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven