Wat kunt u meten wanneer u een multimeter parallel schakelt met een elektrische stroomkring?

Wat kunt u meten wanneer u een multimeter parallel schakelt met een elektrische stroomkring?

De ampèremeter is een meetinstrument om elektrische stroom te meten. De sterkte van een elektrische stroom wordt uitgedrukt in ampère, vandaar de naam ampèremeter.

Wat kan je met een multimeter meten?

Een multimeter is een gereedschap waarmee je elektrische spanning, stroom en weerstand kunt meten. Het is dus eigenlijk een combinatie van een voltmeter, ampèremeter en ohmmeter.

Wat zijn de elektronen in een stroomkring?

Elektronen stromen altijd van een plaats waar veel elektronen zijn, naar een plaats waar weinig elektronen zijn. De elektronen stromen in een stroomkring. Een stroomkring bestaat uit een aantal onderdelen die er samen voor zorgen dat de elektrische stroom kan rondstromen. Als de stroomkring ergens onderbroken is, kan de stroom niet rond.

Wat is een stroommeter meten?

Stroom [Ampère] meten: Bij het meten van de stroom, moet de multimeter op de stand A worden gezet. De A staat voor Ampère (de eenheid van stroom). In tegenstelling tot de Voltmeting (waarbij de meter parallel over de lamp werd geplaatst) moet de meter in serie, dus ín de stroomkring geplaatst worden.

Hoe werkt een gesloten stroomkring?

Op het moment dat de stroomkring onafgebroken van plus naar min kan stromen werkt de stroomkring. Dit noemt men een gesloten stroomkring. In zo’n gesloten stroomkring bewegen de elektriciteitsdeeltjes zich continu. Dit is een beetje vergelijkbaar met een ronde knikkerbaan.

Hoe kan de multimeter stromen tot 10 ampère?

De multimeter kan stromen tot 10 Ampère meten. Bij hogere stroomsterktes zal de zekering van de multimeter defect raken om de multimeter te beschermen. Wanneer de stroomsterkte van meer dan 10 Ampère gemeten moet worden, dient er gebruik gemaakt te worden van een stroomtang. De stroomtang is in de afbeelding weergeven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven