Waarom is Data Governance belangrijk?

Waarom is Data Governance belangrijk?

Data governance stimuleert risicobeoordeling, waardoor organisaties beter de regelgeving kunnen naleven, wat dan weer zorgt voor de ontwikkeling van het beheerprogramma. Deze drie, beheer, risicobeoordeling en naleving, moeten worden gecombineerd voor effectief beheer en bescherming van data.

Wat is een data steward?

Een data steward is verantwoordelijk voor het uitdragen van het data gebruik en de beveiligingsrichtlijnen, zoals gedefinieerd door de data governance initiatieven. Data stewards vormen de brug tussen de IT afdeling en de business kant van een bedrijf.

Wat is een data owner?

De “Data Owner” of Data-eigenaar is verantwoordelijk voor de data binnen een specifiek data domein. Een data-eigenaar moet ervoor zorgen dat de informatie binnen zijn domein correct wordt beheerd over verschillende systemen en bedrijfsactiviteiten.

Wat houdt Data Management in?

Data management gaat over het onderhouden, actualiseren, beheren en beveiligen van data. Hiervoor worden gegevensbestanden gecontroleerd op mutaties en zo nodig aangepast. Met nieuwe en aanvullende data uit externe bronnen verrijkt u bestaande bestanden.

Wie is verantwoordelijk voor data?

De systeemeigenaar is de persoon die verantwoordelijk is voor de beschikbaarheid, beveiliging, naleving, onderhoud, back-up en ondersteuning van het geautomatiseerde. Voorafgaand aan de implementatie van het systeem moet er een plan zijn voor het onderhoud en de ondersteuning van de productieomgeving van het systeem.

Wat is een data asset?

Door inzet van asset data management heb je inzicht in wat wordt beheerd, waardoor je besluiten kunt nemen op basis van feiten. De juiste en relevante gegevens over alle assets gestructureerd, op elk gewenst moment vindbaar en opvraagbaar.

Wat is integere data?

De integriteit van gegevens is de zekerheid dat de registraties nauwkeurig, volledig en intact zijn en zijn onderhouden binnen hun oorspronkelijke context, met inbegrip van hun relatie met andere registraties.

Wat doet een data beheerder?

Het doel van databeheer is mensen, organisaties en aanverwante zaken te helpen het gebruik van data te optimaliseren binnen de grenzen van beleid en regelgeving, zodat ze beslissingen kunnen nemen en acties kunnen ondernemen die het voordeel voor de organisatie maximaliseren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven