Hoe werkt Antilag?

Hoe werkt Antilag?

Als tijdens de race het gaspedaal wordt losgelaten dan verliest de turbo zijn druk. Een antilag systeem (ALS) zorgt ervoor dat de turbo na het loslaten van het gaspedaal het schoepenwiel van de turbo blijft doordraaien en het “probleem” van een traag opspoelende turbo wordt verholpen.

Wat is een anti lag system?

Dankzij een Anti Lag Systeem blijft de turbo op toeren na het gas lossen en valt dus niet snel terug in toeren. Dit gebeurt door lucht langs een bijna gesloten gasklep door het motorblok heen te laten stromen (of langs het motorblok in een apart kanaal).

Wat is turbo lag?

Turbo lag betekent: vertraging door toedoen van de uitlaatgasturbo. De uitlaatgasstroom brengt het turbinewiel van de uitlaatgasturbo op toeren. Daardoor gebeurt hetzelfde met het compressorwiel. Pas dan is er sprake van vuldruk.

Is anti lag legaal?

In de basis geen probleem, er is niets illegaals aan. Wel krijg je problemen als je meer dan 92 db maakt. Naast het feit dat je buren niet blij met je zullen zijn, is het oom agent zijn schoenen in de fik zetten ook niet verstandig bij een geluidscontrole. Antilag start op een rollenbank: klappen uit de uitlaat!

Hoe duur is Pops en Bangs?

Pops & Bangs is optioneel bij de chiptuning te nemen en kost €100 extra.

Is Pops and Bangs slecht voor je auto?

Zijn pops & bangs slecht voor de uitlaat of katalystor? Het niet doen, is altijd het best. Als je een milde tune laat programmeren, zullen de knallen niet zo slecht zijn voor de auto en de uitlaat. Maar als je een half uur lang tof gaat doen op de parkeerplaats van de McDonald’s, dan zul je allicht schade toebrengen.

Hoe ontstaan Pops en Bangs?

Wij noemen dit ook wel Pops & Bangs, Crackles, Burble on overrun of Schubblubbern. De knallen ontstaan wanneer brandstof ontploft in de uitlaat als het gas wordt losgelaten. De technologie is ontwikkeld om de motor op toeren te houden zodra je geen gas meer geeft.

Is Pops and Bangs illegaal?

Rij even lang bij je favoriete tuner voor ‘pops & bangs’, ook wel ‘crackle & pop’ genoemd. Of in simpel Nederlands: je uitlaat laten ploffen of knallen. Even een overweging voordat je tijdens de jaarwisseling een uur lang gaat revven: de boete voor onnodig geluid maken met een auto is 400 euro in 2021 en 250 in 2022.

Is Pops en Bangs slecht?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven