Waar mag ik wel en niet parkeren?

Waar mag ik wel en niet parkeren?

Stilstaan of parkeren Stilstaan is zowel toegestaan aan de rechterzijde als aan de linkerzijde van de rijbaan. In verband met de veiligheid geniet het de voorkeur om aan de rechterzijde stil te staan. Stilstaan en parkeren mag je in principe overal waar het niet verboden is.

Waar geldt een verbod stil te staan?

Het is verboden op de autosnelweg en de autoweg te keren of achteruit te rijden. Het is verboden op de autosnelweg en de autoweg uw voertuig stil te laten staan op de rijbaan. Tenzij het een noodgeval is, mag op de autosnelweg en autoweg geen gebruik gemaakt worden van de vluchtstrook, vluchthaven of de berm.

Waar mag je voorsorteren?

Wanneer u op een weg rijdt waar u tegemoetkomend verkeer kunt verwachten, mag u dus voorsorteren tegen de as van de weg, om links af te slaan. Op een volledige eenrichtingsweg mag u geheel links voorsorteren. Rijdt u op een gescheiden rijbaan, dan mag u geheel links van de rijbaan, tegen de middenberm voorsorteren.

Waar mag er niet geparkeerd worden?

Volgens het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV 1990) mag er op een aantal plekken niet geparkeerd worden (artikel 10 RVV 1990). De plekken waar het om gaat zijn de stoep, het voetpad, het fietspad, het fiets/bromfietspad of het ruiterpad. Logisch, het zou een rommeltje worden als we op die plekken mogen parkeren.

Wat is parkeren op de openbare weg?

Regels parkeren op de openbare weg Volgens het RVV is parkeren: Het laten stilstaan van een voertuig anders dan gedurende de tijd die nodig is voor en gebruikt wordt tot het onmiddellijk in- of uitstappen van passagiers of voor het onmiddellijk laden en lossen van goederen.

Wat zijn de regels bij parkeren of stilstaan?

Regels bij parkeren of stilstaan met de auto op de openbare weg. Indien een parkeergelegenheid aangeduid met een van de verkeersborden E4 tot en met E13 van bijlage 1 is voorzien van parkeervakken, mag slechts in die vakken worden geparkeerd. Boetes bij foutief parkeren en/of stilstaan 2019

Waar mag je parkeren op een voorrangsweg?

Rijbaan van voorrangsweg. Je mag niet parkeren (maar wel stilstaan): buiten de bebouwde kom op de rijbaan van een voorrangsweg. Binnen een bebouwde kom mag het wel.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven