Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden als BHV er?

Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden als BHV er?

Verantwoordelijkheden en taken van een bhv’er Eerste hulp verlenen bij ongevallen zoals het aanleggen van een verband of reanimatie; Het bestrijden en/ of beperken van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen; Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van werknemers en andere personen in het bedrijf.

Wat doet een coordinator BHV?

De coördinator/hoofd bhv zorgt ervoor dat de bhv in zijn bedrijf georganiseerd is en dat de bhv’ers zijn opgeleid en geoefend, zodat zij bij een incident op de juiste manier een bhv-inzet kunnen doen. zorgen voor voldoende opleiding en oefening van de bhv; communiceren met interne en externe contacten.

Welke taken bevoegdheden en verantwoordelijkheden zijn te verdelen in geval van een calamiteit?

In de BHV organisatie worden de volgende functies geregeld:

  • het verlenen van eerste hulp bij ongevallen.
  • het beperken en bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen.
  • in noodsituatie alarmeren en evacueren van medewerkers en andere aanwezigen.

Wat zijn de taken van een hoofd BHV?

Aan het hoofd van de bedrijfsnoodorganisatie staat het Hoofd BHV. Hij is beleidsmatig verantwoordelijk voor het BHV-beleid. Dat wil zeggen dat hij het beleid voor de bedrijfsnoodorganisatie opstelt, implementeert en borgt. Hij heeft geen direct operationele taak tijdens een calamiteit.

Wat is geen taak van een BHV er?

De taken van een BHV’er volgens de Arbowet, artikel 15: Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen. Het bestrijden en/of beperken van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen. In noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf en omgeving.

Wat is een belangrijke taak voor de BHV er als professionele hulpdiensten arriveren?

Een Bedrijfshulpverlener (BHV’er) heeft een Voorpostfunctie: de BHV’er moet hulp kunnen bieden bij een incident bij een bedrijf in afwachting van de professionele hulpdiensten. Deze taken staan beschreven in de Arbowet (artikel 15): Eerste Hulp verlenen bij ongevallen; Ontruimen van de aanwezigen in het bedrijf.

Wat doet de ploegleider BHV bij brand?

Als Ploegleider BHV ben je hiervoor verantwoordelijk. Je voert protocollen op de juiste manier uit, stuurt BHV’ers aan tijdens een calamiteit en geeft de juiste informatie aan de juiste personen. Ook geef je indien nodig de opdracht om te verkennen of te ontruimen.

Wie is er verantwoordelijk voor de BHV organisatie?

Zorg voor voldoende BHV’ers zodat er -rekening houdend met ziekte, vakanties of ploegendienst – altijd een BHV’er aanwezig is. De werkgever blijft altijd eindverantwoordelijk voor de bedrijfshulpverlening en kan aansprakelijk gesteld worden bij incidenten met een onnodig slechte afloop.

Is een BHV verplicht?

Ja, bhv is wettelijk verplicht voor alle bedrijven met medewerkers (al bij 1 medewerker). Iedere werkgever heeft een algemene zorgplicht, in de zin dat hij moet zorgen voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven