Hoeveel procent land is er op Aarde?

Hoeveel procent land is er op Aarde?

Het aardoppervlak beslaat ongeveer 510 miljoen km² en kan op verschillende manieren in halfronden of hemisferen worden ingedeeld. Ongeveer 365,5 miljoen km² van het aardoppervlak (71%) is met water bedekt tegen 144,5 miljoen km² (29%) land.

Hoeveel procent is Zee op Aarde?

De oceanen en zeeën nemen in totaal 72% van het oppervlak van de aarde in (~3.6 x 108 km2), waarvan de oceanen met 71% het leeuwendeel vormen. Het land (het geheel van de continenten en eilanden) maakt de rest uit. De oceanen omvatten 97% van al het water op Aarde.

Hoeveel procent van het aardoppervlak is bebouwd?

Het bebouwde gebied blijft toenemen. De toename van het bebouwde gebied is gemiddeld 0,8 procent per jaar. Nog steeds is 66,9 procent van het landoppervlak agrarisch, het bebouwde gebied is inmiddels toegenomen tot 15,5 procent in 2012.

Hoeveel vierkante meter land op Aarde?

510.100.000 km²
Aarde/Oppervlakte

Hoeveel procent van aardoppervlak is water?

De aarde is voor zeventig procent bedekt met water. 97 Procent hiervan bestaat uit zout water en slechts drie procent uit zoet water. Van deze drie procent kan de mensheid maar een derde gebruiken voor drinkwater.

Hoe is het water verdeeld over de wereld?

Ongeveer 70% van de oppervlakte van de aarde is bedekt met water. Het meeste water bevindt zich in oceanen. Dat water is zout water en daarom niet geschikt voor consumptie. Zoet water (ongeveer 2,5% van het totaal) vind je in de ijskappen en gletsjers en ook grondwater is veelal zoet water.

Hoeveel procent van NL is bebouwd?

Een relatief klein deel van ons grondgebied is bestemd voor bebouwing en wegen. Van de totale oppervlakte van Nederland is 54 procent (2,2 miljoen hectare) in gebruik als landbouwterrein, en 13 procent (0,5 miljoen hectare) als bebouwing1 en verkeersterrein.

Hoeveel vierkante meter per persoon?

Het minimum aantal vierkante meters per persoon volgens de NEN normen

Aantal personen Aantal vierkante meters
1 7
2 14
3 21
4 28

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven