Wat voor werk deden mensen in de middeleeuwen?

Wat voor werk deden mensen in de middeleeuwen?

Halverwege de Middeleeuwen kwam er steeds meer geld in omloop. Er waren nu ook mensen die een ambacht beoefenden. Zij maakten iets met hun handen en verkochten dat. Smeden, leerlooiers, pottenbakkers en schoenmakers waren zulke ambachtslieden.

Wat was er allemaal in een middeleeuwse stad?

In het centrum rond de grote markt stonden de belangrijkste openbare gebouwen van de stad. Zo kon je er de burcht, abdij, kerk of kathedraal, belfort, hallen, het stadhuis en het stapelhuis vinden. Deze gebouwen waren in steen opgetrokken. Hoe dichter je bij deze plaatsen kon wonen, hoe rijker je was.

Wie leefden er in de Middeleeuwen?

Daarom verdelen we deze tijd vaak in twee stukken: de vroege Middeleeuwen van 500 tot 1000 na Christus ( tijd van Monniken en Ridders), en de late Middeleeuwen van 1000 tot 1500 na Christus (Tijd van Steden en Staten). Op het platteland leefden de boerenstand en de adelstand. Tussen die twee was een groot verschil.

Hoe zag het leven in de Middeleeuwen eruit?

Het draaide in de middeleeuwen niet alleen om vechten. Het dagelijkse leven speelde zich vooral af in de grote zaal. Hier kwam de kasteelheer om zaken te regelen die met het kasteel of zijn land te maken hadden. Ook kwamen er vaak veel mensen bijelkaar om samen te eten.

Welke functies had een middeleeuwse stad?

Ook bij belangrijke kerken bij handelsplaatsen en bij een kasteel werden steden gebouwd. Vaak ontstond een stad ook door handelaren. Want als boeren hun spullen verkochten, kochten handelaars het om weer te verkopen. Dus als handelaar was het handig om dicht bij het marktplein te wonen.

Waar leefden mensen in de middeleeuwen?

Vooral de rijke mensen, de koningen en de mensen van adel, woonden in kastelen. De ridders woonden vaak in landhuizen. Vaak kwamen veel mensen samen in de grote zaal van een kasteel. Daar werd met veel mensen gegeten of werden zaken geregeld.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven