Welke stad ligt het dichtst bij het Groot Barriererif?

Welke stad ligt het dichtst bij het Groot Barrièrerif?

Het Groot Barrièrerif (Engels: Great Barrier Reef) is het grootste koraalrif ter wereld. Het ligt voor de noordoostkust van Australië, bij de staat Queensland.

Hoe is het Groot Barrièrerif ontstaan?

Het Groot Barrièrerif is het grootste koraalrif ter wereld….

Groot Barrièrerif
Werelderfgoed natuur
Inschrijvingsverloop
UNESCO-volgnr. 154
Inschrijving 1981 (5e sessie)

Hoe diep is het Groot Barrièrerif?

In het Groot Barrièrerif voor de oostkust van Australië is een enorm koraalrif ontdekt. Het vrijstaande stuk rif is maar liefst 500 meter hoog. Het rif lijkt volgens wetenschappers op het lemmet van een mes. De onderkant van het rif is 1,5 km breed en de top ligt maar 40 meter onder het zeeoppervlak.

Hoe lang is het Great Barrier Reef?

Het Great Barrier Reef ligt aan de oostkust van Australië en is een van de grootste wonderen van Moeder Natuur. Dit indrukwekkende koraalrif is maar liefst 2.300 kilometer lang!

Waar ligt het grootste koraalrif ter wereld?

Het Groot barrièrerif is een plek van opmerkelijke verscheiden- en schoonheid. Het rif ligt aan de noordoostkust van Australië en bevat de grootste collectie koraalriffen ter wereld. Zo zijn er 360 soorten harde koralen, 1.500 soorten vis en 5.000 soorten weekdieren te vinden.

Waar ligt koraalrif?

Er zijn een paar soorten koraal die in in de koude diepzee leven en daar riffen kunnen vormen maar de meeste koralen houden van warm, helder en zout water. Je vindt daarom de gebruikelijke koraalriffen in zeeën waar het water niet kouder wordt dan 20 graden Celsius.

Welke diertjes zitten er in het Groot Barrièrerif?

Zo zijn er 360 soorten harde koralen, 1.500 soorten vis en 5.000 soorten weekdieren te vinden. Daarnaast is het gebied de thuisbasis van meer dan 175 soorten vogels en biedt het een grote diversiteit aan sponsdieren, anemonen, zeewormen en schaaldieren.

Hoe ziet het Great Barrier Reef eruit?

De felle kleuren van dit meer dan 2.300 kilometer lange koraalrif wordt zelfs door astronauten vanaf de maan gezien. De koralen, het zand en het heldere water zorgen voor een kleurenspel dat zijn weerga niet kent. Het Great Barrier Reef is perfect om te snorkelen en duiken. Het is het grootste koraalrif ter wereld.

Welke dieren leven in het Barrièrerif?

Op de riffen komen 1.500 verschillende vissoorten voor, ongeveer 350 koraaltypen en 4.000 schelp- en schaaldieren, 500 verschillende soorten zeewier, 215 soorten vogels, 20 verschillende soorten zeeslangen en 6 verschillende soorten zeeschildpadden.

Welke diertjes leven in het Groot Barrièrerif?

Welke vissen leven in het Great Barrier Reef?

In de zeeën rond Australie vind je een zeer rijke fauna, waarvan die van het Great Barrier Reef wereldwijde faam geniet. Hier leven vele schitterende vissen. Bijzonder van vorm en kleur is de Anthias, die bijna lichtgevend is, de helderrode Anemoonvis, de Driebandanemoonvis en de Maori-lipvis.

Wat is het grootste koraal?

Het Groot Barrièrerif is ’s werelds grootste koraalrif; het strekt zich over meer dan 2.300 km uit langs de noordoostelijke kust van Australië en bedekt een gebied van 348.000 km². Het bestaat uit 3.000 afzonderlijke riffen en 900 eilanden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven