Is MRSA besmetting gevaarlijk?

Is MRSA besmetting gevaarlijk?

De bacterie kan vooral gevaarlijk zijn voor mensen die al ziek zijn, zoals patiënten op intensive-care-afdelingen, of mensen met open wonden of huidaandoeningen. Hoewel de meest gebruikte antibiotica, zoals penicillines niet werken tegen MRSA zijn vaak nog wel alternatieve antibiotica te gebruiken.

Hoe krijg je MRSA over?

Door direct huidcontact met een ‘MRSA-drager’ kan je besmet worden. Niet alleen mensen, maar ook dieren kunnen de bacterie overdragen. Daarnaast kan de ziekenhuisbacterie ook via de lucht worden ingeademd als de bacterie door huidschilfers of niezen in de lucht terecht is gekomen.

Waarom is MRSA zo moeilijk te bestrijden?

MRSA (Meticilline Resistente Staphylococcus aureus) is een bacterie die ongevoelig (resistent) is voor de meeste, gangbare antibiotica. Daardoor is deze moeilijk te bestrijden. Besmetting met MRSA is vooral gevaarlijk voor mensen met een ernstig verminderde weerstand.

Wat is het MRSA bacterie?

MRSA (meticillineresistente Staphylococcus aureus) is een bacterie die resistent is voor een aantal veelgebruikte antibiotica. Een infectie met de MRSA-bacterie is daardoor moeilijker te behandelen. MRSA veroorzaakt vooral infecties bij patiënten met een verminderde weerstand die zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Hoe kan je je beschermen tegen de MRSA-bacterie?

4.1.2 Beschermende kleding De beschermende kleding omvat het dragen van een drielagig masker over neus en mond (vermijden van hand-neuscontact), het dragen van niet-steriele (latexvrije) handschoenen en het dragen van een overschort met lange of korte mouwen. Deze kan uit wegwerpmateriaal of uit linnen bestaan.

Hoe MRSA test afnemen?

Neem de perineumkweek af: strijk 1 wattenstok over de huid rondom de anus en de huid tussen anus en scrotum of tussen anus en vagina. Stop na afname van de kweek het wattenstokje in het kweekmedium. Streep op het etiket met uw naam ‘neus’ en ‘keel’ door zodat duidelijk is dat dit de perineumkweek is.

Waarom is MRSA bacterie resistent?

De MRSA bacterie is ongevoelig (resistent) voor een behandeling met antibiotica die lijken op het middel meticilline, een groep middelen die veel gebruikt wordt. MRSA bacteriën zijn onderdeel van de bijzonder resistente micro-organismen (BRMO).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven