Hoe hoog moet een buitenlamp hangen?

Hoe hoog moet een buitenlamp hangen?

De hoogte van een wandlamp bepaal je uiteraard zelf, en hangt vaak af van je persoonlijke voorkeur of de toepassing. Maar meestal wordt een hoogte van 1m60 à 1m70 als maatstaf genomen. Zo bevindt de wandlamp zich ongeveer op ooghoogte. Dit vermijdt verblinding doordat je niet rechtstreeks in de lichtbron kunt kijken.

Hoeveel lumen tuinlamp?

Buitenlampen met minder dan 500 lumen (totale lichtsterkte) lichtopbrengst zijn bijvoorbeeld ideaal voor kleine elementen of om de tuin meer sfeer te geven. Lampen met meer dan 500 lumen zijn perfect voor grotere objecten of functionele-/basisverlichting.

Waar op letten bij buitenverlichting?

Zes tips voor de aanschaf van tuinverlichting

  1. Kies de juiste IP-waarde.
  2. Goede kwaliteit materiaal.
  3. Doel van het licht.
  4. Stevig en slagvast.
  5. Verklein het risico op brand.
  6. De juiste sfeer met de juiste lichtkleur.

Hoeveel lumen sfeerverlichting?

Sfeerverlichting is een stuk minder fel dan functionele verlichting, dus je kunt hiervoor een richtlijn van ongeveer 1500 lumen verspreid over een gemiddelde woonkamer of slaapkamer aanhouden.

Hoeveel watt gevelverlichting?

Voor het verlichten van een gevel van een villa wordt meestal een halogeenlamp gebruikt van ongeveer 500 watt.

Hoeveel buitenverlichting?

Branduren buitenverlichting: Wanneer uw buitenverlichting brandt vanaf zonsondergang t/m zonsopgang, dan kunt u rekenen op ca. 4000 branduren per buitenlamp op jaarbasis. Brandt uw buitenverlichting alleen vanaf zonsondergang tot en met middernacht, dan mag u uitgaan van ca. 1500 uur per buitenlamp.

Hoeveel verlichting in je tuin?

Het mooiste effect ontstaat door het contrast tussen licht en donker. Breng daarom niet te veel verlichting aan. Het is beter om de tuin hier en daar wat uit te lichten. Bedenk goed welke sfeer je wil bereiken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven