Hoeveel hondeneigenaren?

Hoeveel hondeneigenaren?

In Nederlandse huishoudens is het aantal honden en katten (respectievelijk 1,5 en 2,6 miljoen) al jaren stabiel. Een op de vijf huishoudens heeft een hond en bij een kwart verrijken katten het huis. Van de hondeneigenaren heeft ruim 80% één dier terwijl bij 40% van de katteneigenaren meerdere dieren rondlopen.

Hoeveel procent van de Nederlanders houden van dieren?

Volgens het jaarlijkse onderzoek van Dibevo en de NVG bezat in 2019 47,7% van de huishoudens een huisdier. Alles bij elkaar opgeteld houden 3,8 miljoen huishoudens in Nederland ongeveer 27,3 miljoen gezelschapsdieren. Honden en katten nemen het voortouw: 23,4% van de huishoudens heeft een kat; 17,8% heeft een hond.

Hoeveel honden zijn er in Nederland in 2020?

“Volgens Dibevo, brancheorganisatie voor ondernemende dierspecialisten, is het aantal honden in Nederland sinds 2020 toegenomen van 1,5 naar 1,9 miljoen. Hun berekening is geëxtrapoleerd uit een representatief panel van 7.200 huishoudens.

Hoeveel procent van de huishoudens heeft een huisdier?

In totaal heeft 53% van alle huishoudens één of meerdere huisdieren. Van de huishoudens met een hond heeft 80% één hond en 20% twee of meer honden. Bij de katten is het percentage huishoudens dat twee of meer katten heeft maar liefst 43%.

Hoeveel meer huisdieren door Corona?

Bij één op de vijf consumenten is de houding over huisdierenbezit positief veranderd als gevolg van de coronacrisis. Zo is 8% van de Nederlandse huishoudens een huisdier gaan houden tijdens de pandemie (in 2019 was dat nog 6,4%) en nog eens 7% heeft het voornemen om een huisdier te gaan houden.

Hoeveel zwerfhonden zijn er op de wereld?

Zwerfhonden wereldwijd Alleen al het aantal zwerfhonden wordt wereldwijd al op 200 miljoen geschat. Het aantal vrije scharrel honden vormt ongeveer 75 % van de wereldwijde hondenpopulatie.

Hoeveel honden zijn er in Nederland?

Hoeveel hondenrassen zijn er? Momenteel zijn er ongeveer 350 hondenrassen bekend.

Hoeveel huiskatten zijn er in Nederland 2020?

Er worden momenteel ca. 2,6 miljoen katten, 1,5 miljoen honden, 0,2 miljoen fretten, 1,2 miljoen konijnen, 0,5 miljoen knaagdieren, 3,9 miljoen zang- en siervogels, 5 miljoen postduiven, 0,65 miljoen reptielen en ca.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven