Waar staat Paramaribo bekend om?

Waar staat Paramaribo bekend om?

De hoofdstad telt slechts een kleine 250.000 inwoners. De binnenstad van Paramaribo is vooral bekend om z’n houten architectuur. Het levert de stad een plekje op in de UNESCO werelderfgoedlijst, sinds 2002. Het oudste gebouw van Paramaribo is overigens wel van steen.

Hoe ziet Suriname eruit?

Het landschap bestaat uit moerassen en heuvellandschappen met in het zuiden en midden verschillende bergketens. Het land is grotendeels bedekt met tropisch regenwoud en wordt doorsneden door een aantal rivieren die van het zuiden naar het noorden lopen, zoals onder andere de rivier de Suriname.

Wat importeert Suriname?

De export wordt gedomineerd door delfstoffen, vooral goud en tot 2015 ook bauxiet, die het land afhankelijk maken van de prijzen op de wereldmarkt, maar tegelijkertijd ook bruikbare buitenlandse valuta opleveren. De import bestaat voor het grootste deel uit investeringsgoederen, grondstoffen en hulpstoffen.

Hoe zijn Surinamers?

Surinamers geven elkaar bij een normale begroeting een hand. Als ze een vriend of vriendin begroeten geven ze elkaar een ‘brasa’, oftewel een omhelzing. Ook vragen ze bij een begroeting hoe het gaat: ‘fa waka’. Vaak reageren Surinamers met ‘rustig’, wat goed betekent.

Waar zit Paramaribo?

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname en wordt informeel vaak Foto genoemd (Foto = stad/centrum Fort in het Sranantongo, verwijzend naar Fort Zeelandia). De stad is gelegen aan de westoever van de rivier de Suriname, op ongeveer 10 kilometer van de Atlantische Oceaan.

Wat zijn de eerste mensen in Suriname?

Inheemsen, de oorspronkelijke bewoners van Suriname (vroeger als “indianen” aangeduid). Zij wonen vooral in het binnenland, in de districten: Wanica, Para, Marowijne en Sipaliwini en rond de hoofdstad.

Wat zijn de grondstoffen van Suriname?

In de Surinaamse grond is onder andere goud, olie en veel bauxiet aanwezig; daarnaast zorgt het tropische regenwoud voor een hoop hout voor de houtkap. Bovendien is de grond erg vruchtbaar, waardoor er onder andere veel rijst, suiker, groenten en vruchten verbouwd kunnen worden.

Wat heeft Suriname nodig?

Als u naar Suriname reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Het paspoort moet tot 6 maanden na vertrek geldig zijn. Nederlanders moeten een visum hebben. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de ambassade van Suriname in Den Haag.

Waar denk je aan bij Suriname?

Surinamers zijn een erg levendig volk, met een relaxte en vriendelijke attitude. Het is, in tegenstelling tot Nederlanders, een ‘samen’ volk. Ze doen alles samen en familie woont bij elkaar van generatie op generatie. Daarnaast zie je in de Surinaamse samenleving ook een hele grote mix aan culturen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven