Waarom een laptoptas?

Waarom een laptoptas?

Voordelen. De voordelen van een laptoptas spreken een beetje voor zich. Laptoptassen beschermen zowel onderweg als wanneer je je laptop opbergt je laptop goed. Ook maakt het je makkelijker om je laptop comfortabel met je mee te nemen zonder stress met je mee te dragen.

Hoe is de tas ontstaan?

Vervoerden de Romeinen hun bezittingen nog in een glazen pot met daaraan een koord, in de Middeleeuwen komen we de eerste tas tegen: met gordel, zodat-ie tijdens het reizen handig over de schouder kon worden gedragen. Toen ook ontstond het gilde van tassenmakers. Dat maakte vooral grote en afsluitbare tassen.

Is een te grote laptoptas erg?

Let bij de aankoop van een laptoptas op het schermformaat van je laptop. Als je laptop een maatje groter is, past hij er echt niet in. Een te grote tas is uiteraard geen probleem, maar pas op dat de laptop niet gaat schuiven. Zo’n tas kun je bovendien blijven gebruiken als je een grotere laptop koopt.

Waar komen rugzakken vandaan?

Op 31 juli 1922 vroeg de Amerikaan Lloyd F. Nelson in Seattle patent aan op zijn ontwerp voor een rugzak. Nelson had enkele jaren daarvoor een reis gemaakt door Alaska, waarbij hij een tas van de Inuit gebruikte. Nelson word tegenwoordig gezien als de bedenker van de moderne rugzak .

Waar worden tassen gemaakt?

Een tas heeft een handvat (of schouderband). Zonder handvat zal men spreken van een zak. Een tas kan gemaakt worden van leer of kunstleer, kunststof (bijvoorbeeld polyetheen), bepaalde soorten textiel, papier of andere materialen.

Wie heeft de tas uitgevonden?

Daarvoor in de plaats kwam de zogenaamde ‘reticule’, een tasje gemaakt van papier-maché. Later werden deze ook gemaakt van metaal en leer. Vanaf dit moment is de handtas geboren. In de 20e eeuw verandert er veel.

Wat voor soort tassen zijn er?

Tas (voorwerp)

  • aktetas.
  • boekentas (schooltas)
  • boodschappentas.
  • buddytas.
  • handtas.
  • koerierstas.
  • rooftas.
  • schoudertas.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven