Welke dieren ademen door kieuwen?

Welke dieren ademen door kieuwen?

Het betreft voornamelijk vissen en amfibieën. Ook kreeftachtigen en sommige insectenlarven hebben ademhalingsorganen die kieuwen worden genoemd, maar deze zijn wezenlijk anders van structuur.

Hoe ademen geleedpotigen?

De geleedpotigen hebben verschillende gaswisselingsorganen die sterk aangepast zijn aan de omgeving, zoals kieuwen (bij crustaceeën), tracheeën (bij insecten) en boeklongen (bij spinnen en schorpioenen). Deze maken zuurstoftransport mogelijk door het exoskelet. De grootste geleedpotigen komen voor in de zeeën.

Hoe ademen dieren?

Zoogdieren (ook de mens), vogels, reptielen en volwassen amfibieën halen adem door middel van longen. De neus en mond worden door dieren gebruikt om lucht binnen te krijgen waarin zuurstof zit. Door in te ademen zet de borst van een dier uit.

Heeft elke vis kieuwen?

Net als mensen hebben vissen zuurstof nodig om te leven. Maar ze halen geen adem door hun mond, zoals wij. Daar hebben ze kieuwen voor.

Welke dieren ademen door hun longen?

Reptielen, vogels en zoogdieren gebruiken longen om zuurstof uit de lucht te halen.

Hoe ademen bijen?

Insecten hebben geen longen. Ze ademen via piepkleine gaatjes in hun skelet, dat aan de buitenkant zit.

Hoe ademen ongewervelden?

Ze halen adem via piepkleine gaatjes in hun skelet. Bijen, mieren en sprinkhanen hebben zuurstof nodig om te overleven, maar insecten hebben geen longen. Ze halen adem via piepkleine gaatjes in hun skelet. Zuurstof in de lucht is voor alle dieren van levensbelang.

Welke type ademhalingsorganen hebben reeen?

Alle amfibieën hebben als larve kieuwen, die de meeste soorten weer verliezen tijdens de metamorfose zodat ze op volwassen leeftijd over een stel longen beschikken waarmee geademd kan worden.

Kan een vis boven water ademen?

Onder water kunnen ze ademhalen door de kieuwen. Maar omdat ze kieuwen hebben en geen longen kunnen ze niet boven water ademhalen. Bij vissen liggen de kieuwen in een ruimte achter de kop. Een vis doet zijn mond open en dicht om zuurstof uit het water te halen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven