Wat is een Bifasische defibrillator?

Wat is een Bifasische defibrillator?

Met deze optie wordt de elektrische energie van de defibrillator geleverd in twee opeenvolgende stroom (voltages) fases van tegengestelde polariteit. Deze vorm van defibrillatie wordt gewoonlijk “bifasisch” genoemd, in tegenstelling tot de vroegere “monofasische” puls zoals die in veel defibrillators wordt gebruikt.

Wat is Monofasisch?

Indien er een monofasisch signaal is, dat wil zeggen dat er slechts één toon te beluisteren is, dan is dit een aanwijzing voor PAV7,11,22. Het is in dat geval raadzaam het protocol verder te volgen en een enkelarm-index uit te voeren22.

Hoeveel joule bij reanimatie?

In de richtlijnen voor specialistische reanimatie van volwassenen staat het volgende: De eerste defibrillatieschok wordt gegeven met een energie van 150 tot 200 Joule bifasisch (of 360 Joule monofasisch).

Wat is een Schokbaar ritme?

Wat is een schokbaar ritme? In de regel is dit een VF of een VT. VF (Ventrikelfibrilleren ) is een toestand waarbij de spiervezels van de hartkamers wel samentrekken, maar niet gecoördineerd. Hierdoor bestaat er geen pompfunctie meer die ervoor zorgt dat er bloed door het lichaam wordt gepompt.

Welke arterie is Palpabel?

De polsslag kan ter hoogte van de pols gevoeld worden ter hoogte van arteria radialis. De arteria radialis ligt het meest oppervlakkig -en is bijgevolg het best voelbaar- aan de binnenzijde van de pols aan duimzijde.

Wat is een niet Schokbaar ritme?

De aritmieën die bij een hartstilstand voorkomen zijn verdeeld in twee groepen: de schokbare (VF/VT) en niet schokbare ritmen (asystolie en PEA). Het behandelprotocol is voor beide groepen gelijk met één verschil, namelijk de noodzaak (herhaaldelijk) te defibrilleren in de VF/VT groep.

Waar hartmassage geven?

Zet je handen midden op de borstkas. Duw het borstbeen 5 à 6 centimeter in. Doe dit 30 keer in een tempo van 100-120 keer per minuut.

Wie doet doppler onderzoek?

De vaten in uw lichaam weerkaatsen de geluidsgolven. Deze echo’s maken het mogelijk om naar de bloedstroom in de vaten te luisteren. Een doppleronderzoek is een volkomen pijnloos en onschadelijk onderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een speciaal hiervoor opgeleide laborant(e).

Wat doet een doppler apparaat?

Zo kunnen we op eenvoudige wijze vaststellen of er sprake is van een doorbloedingsstoornis. Een doppleronderzoek gebeurt met een dopplertoestel. Dit is een apparaat dat informatie geeft over de bloedstroom in uw bloedvaten. Dat gebeurt door het uitzenden en weer opvangen van ultrageluid (dopplersignaal).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven