Wat wordt bedoeld met het venturi effect?

Wat wordt bedoeld met het venturi effect?

Effect dat zowel in de meteorologie als in de vloeistofmechanica voorkomt. Het is de significante toename van een stroomsnelheid, wanneer lucht of een vloeistof wordt gedwongen door een relatief nauwe doorgang te stromen.

Wat doet een Venturi CV ketel?

Een venturi is een doelbewust in een stromingkanaal voor vloeistof of gas aangebrachte vernauwing. Doordat het passerende medium een snelheidsverhoging ondergaat, ontstaat op die plek een drukverlaging: het venturi-effect. De venturi dankt zijn naam aan de Italiaanse natuurkundige Giovanni Battista Venturi.

Hoe werkt een Meetschijf?

Een vrij elementaire meting van flow of debiet is die via de meetschijf. Een vernauwing in de procesleiding biedt weerstand aan het proces waardoor een verschildruk over de vernauwing ontstaat, die verandert met de snelheid van de doorstroming.

Hoe werkt een Meetflens?

Een meetflens is een speciaal soort flens die gebruikt wordt voor de meting van een debiet. Aan beide zijden van de flens bevindt zich een buisje dat is aangesloten op een meetinstrument. De vloeistof zal door het gat in de afsluitplaat stromen en hierbij zal er een verschil in stroomsnelheid optreden.

Hoeveel gas gebruikt een CV ketel?

Gasverbruik CV-ketel

Type woning Gemiddeld gasverbruik per jaar
Tussenwoning 1350 m3
Hoekhuis 1600 m3
2-onder-1 kap 1650 m3
Vrijstaande woning 2200 m3

Welke cv ketel voor de toekomst?

Met de nieuwe Tzerra Ace biedt ketelfabrikant Remeha een innovatieve cv-ketel voor maximale ontzorging die 100% klaar is voor de toekomst. De Tzerra Ace gaat uitstekend samen met warmtepomp of zonneboiler zodat hij, nu of later, probleemloos kan worden uitgebouwd tot een duurzaam hybridesysteem.

Wat zijn de kosten van het installeren van een cv ketel?

Gemiddeld kost een nieuwe cv-ketel met CW4 en 13 liter per minuut € 1.500, inclusief plaatsing. Deze factoren hebben invloed op de cv-ketel prijs: CW-waarde, aantal liter per minuut, type cv-ketel en merk. Hierdoor lopen de cv-ketel prijzen uiteen van € 900 tot € 3.000.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven