Wat eet de Blauwgeringde Octopus?

Wat eet de Blauwgeringde Octopus?

Hapalochlaena Lunulata – Blauwgeringde Octopus Deze dieren zijn hoogintelligent en kunnen alleen in voor hun speciaal ingerichte aquaria leven waar ze genoeg plekken hebben om zich te verstoppen. Ze eten kleine visjes, krabben en garnalen en worden maximaal 20 cm groot.

Hoe groot is de Blauwgeringde Octopus?

Dodelijk. De blauwgeringde octopus is amper enkele centimeters groot, maar één beet van het dier bevat in theorie genoeg gif om 26 mensen te doden. Bovendien bestaat er geen tegengif. De inktvis laat meestal alleen zijn mooie blauwe ringen zien als hij zich bedreigd voelt en op het punt staat om zijn gif te gebruiken.

Waar komt de Blauwgeringde Octopus?

De soort komt voor in de Grote- en Indische Oceaan in wateren rondom Australië op koraalriffen.

Wat eet een octopus het liefst?

Wat eet de inktvis en octopus? Hij eet graag krabben, kreeften, vissen en weekdieren. Hij kan zich goed verstoppen tussen rotsen of onder het zand. De kleur van zijn huid kan veranderen, zodat de prooi hem niet kan zien.

Wat eet de octopus?

Ze bewegen zich voort door water in hun mantel te pompen wat ze er krachtig weer uitpersen, langs de sifon. Alle inktvissen zijn carnivoren. Het voedsel bestaat voornamelijk uit vis, krabben, kreeften en weekdieren die ze met de zuignappen op hun grijparmen vangen.

Welke Octopus is giftig?

Ze komen voor in alle wereldzeeën en oceanen, en kunnen korte tijd op het droge leven, zolang hun kieuwen maar vochtig zijn. Alle octopussen zijn giftig, maar alleen die van het geslacht blauwgeringde octopussen zijn dodelijk voor mensen.

Hoe slim zijn inktvissen?

Het zijn fascinerende dieren: de koppotigen. Met familieleden zoals de octopus die opgesloten in een potje de deksel van binnen uit weet open te draaien. Het zijn meesters in het ontsnappen en de slimste octopussoort is ongeveer zo slim als een aapachtige of papegaai.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven