Welke landschappen zijn er in Gambia?

Welke landschappen zijn er in Gambia?

Het landschap is licht glooiend met wat heuveltjes. Het noorden van Gambia heeft een parklandschap en savannelandschap, met lange grassen, grote struiken en wat bomen. Ten zuiden van de Gambia rivier begint de bossavanne, grasland met groepen bomen. Gambia heeft een subtropisch klimaat met een droog en een nat seizoen.

Is Gambia een arm land?

Door het hele land stroomt de Gambia rivier. Gambia heeft ruim 2.000.000 inwoners waarvan 45% kinderen van 14 jaar en jonger. Statistieken tonen aan dat Gambia echt een van de armste landen is.

Wat zijn de drie meest voorkomende landschappen in Gambia?

Langs de kust liggen vele zandstranden. De delta van de Gambia-rivier is vrij moerassig met een mangrovebegroeiing. Het noorden van Gambia heeft een parklandsavannelandschap met lange grassen, grote struiken en wat bomen. Ten zuiden van de Gambia-rivier begint de bossavanne, grasland met groepen bomen.

Welke godsdiensten zijn er in Gambia?

Wat zijn de belangrijkste religies in Gambia? De overgrote meerderheid van de mensen in Gambia is moslim. Ruim negentig procent. De Wolof, Fula en Mandinka bevolkingsgroepen zijn zelfs nagenoeg uitsluitend islamitisch.

Is Gambia kleiner dan Nederland?

Gambia ligt op de uiterste westpunt van Afrika, aan de Atlantische Oceaan. Gambia is met een oppervlakte van 11.300 km² het kleinste land op het Afrikaanse vasteland. De oppervlakte van Gambia is maar iets groter dan een kwart van Nederland of een derde van België. Van oost naar west meet Gambia ongeveer 320 km.

Hoe is Gambia ontstaan?

18 februari 1965
Gambia/Opgericht

Hoe arm is Gambia?

Het inkomen per hoofd van de bevolking is ongeveer twee duizend dollar per jaar, wat neerkomt op ongeveer vijf dollar per dag. Feit is dat een derde van de Gambiaanse bevolking minder dan anderhalve dollar per dag te besteden heeft. Daarmee valt een derde van de bevolking onder de extreme armoede grens.

Wat is de hoofdstad van Gambia?

Banjul
Gambia/Hoofdsteden
Banjul is de hoofdstad van Gambia, een klein land in West-Afrika, grenzend aan Senegal. De stad is gesitueerd op een eiland aan de zuidelijke kant van de monding van Gambiarivier, vlakbij de Atlantische Oceaan. De stad werd gesticht in 1816 (Banjul heette tot 1973 Bathurst) en heeft heel wat interessant erfgoed.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven