Wat betekent e s3 d2?

Wat betekent e s3 d2?

ook hier wordt onderscheid gemaakt tussen drie klassen: d0: Geen productie van brandende delen; d1: Delen branden korter dan 10 seconden; d2: Delen branden langer dan 10 seconden. A1 geclassificeerde bouwproducten, zoals steenwol, kennen per definitie geen rookontwikkeling en/of druppelvorming.

Wat betekent Brandklassen?

Onder een brandklasse verstaat men een groep van gelijksoortige branden, geordend naar de aard en omvang van de brandende stoffen. geeft aan dat het blusmiddel geschikt is voor het blussen van vaste stoffen, zoals hout, papier, textiel enz. Klasse B.

Wat is brandklasse 1?

De Europese klassering van de brandklasse loopt van A1 t/m F, waarbij A1 het hoogst haalbare is (materiaal mag zelfs niet gaan gloeien) en F het laagst. Bijvoorbeeld gevelpanelen van gebouwen hoger dan 13 meter moeten minimaal brandklasse B hebben (beter nog A1 of A2).

Wat is brandklasse B2?

Er zijn verschillende classificaties die de reactie van materiaal aangeven bij een brand. A1 en A2 zijn niet brandbaar, de B1 brandklasse is moeilijk ontvlambaar en brandvertragend, B2 is normaal ontvlambaar en B3 ontvlambaar. Hierin is de brandklasse ook opgesteld.

Waar houden brandklassen rekening mee?

Voor je de brand gaat blussen, moet je dan ook bepalen wat er precies brandt. Alle stoffen die kunnen branden, zijn in groepen (klassen) ingedeeld. Deze brandklassen lopen van A (vaste stoffen) t/m F (olie en vet). Aan de hand van de brandklassen kun je bepalen welk blusmiddel je nodig hebt.

Welke brandklassen met water blussen?

Brandklasse A betekent dat de blusser een blusstof heeft om branden in vaste stoffen te blussen. Vaste stoffen van organische oorsprong: zoals hout, papier, stro, kunststoffen, kolen. De blusstof die gebruikt wordt kan water zijn (de blusser heeft dan een zilveren kleur: dit in tegenstelling met de andere blussers.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven