Inhoudsopgave
Wat doen ze bij IVF?
Ivf is een techniek waarbij een eicel van een vrouw bevrucht wordt met een zaadcel van de man in het laboratorium. Het embryo wat hierbij ontstaat, wordt vervolgens teruggeplaatst in de baarmoeder van de vrouw. Als alles goed gaat, kan er een zwangerschap ontstaan.
Waarom doen mensen IVF?
Redenen voor IVF zijn bijvoorbeeld: niet goed werkende eileiders, (ernstige) endometriose, een niet te herstellen sterilisatie bij de vrouw, onverklaarbare onvruchtbaarheid of verminderde kwaliteit van het zaad van de man.
Wat is IVF de afkorting van?
IVF staat voor ‘In Vitro Fertilisatie’. Een behandeling die in de volksmond bekend staat als reageerbuisbevruchting. Bij deze behandeling worden in het laboratorium eicellen samengebracht met zaadcellen.
Hoe wordt IVF gedaan?
Bij IVF wordt de eicel samengebracht met zo’n 100.000 zaadcellen. Het bevruchten van de eicel gaat dan verder vanzelf. Bij ICSI wordt er één goede zaadcel geselecteerd en direct in de eicel geïnjecteerd (zie afbeelding). ICSI wordt dan ook voornamelijk gebruikt wanneer de kwaliteit van het zaad slecht is.
Hoe groot is de kans op zwangerschap met ICSI?
De gemiddelde kans op een doorgaande zwangerschap bij ICSI is iets groter dan bij een gewone IVF-behandeling, dus ongeveer 20 à 25% per behandeling. De reden hiervoor is dat bij paren die ICSI ondergaan, er bij de vrouw vaker geen beletsel is om zwanger te worden.
Wat doet Utrogestan bij IVF?
Na een IVF/ICSI-punctie en soms ook na een IUI-behandeling (inseminatie) wordt Utrogestan® voorschreven. Utrogestan® bevat het hormoon progesteron. Progesteron helpt mee het slijmvlies van de baarmoeder geschikt te maken voor de innesteling van een embryo.
Waar is IVF een voorbeeld van?
Wat is IVF – In Vitro Fertilisatie Meestal wordt het reageerbuisbevruchting genoemd, omdat de eicel uit het lichaam wordt gehaald en de bevruchting in het laboratorium plaatsvindt. Het embryo dat na de bevruchting ontstaat wordt in de baarmoeder geplaatst.