Inhoudsopgave
Wat zijn de kenmerken van een hypo?
Verschijnselen van hypoglycemie
- zweten.
- beven.
- plotse hevige honger.
- geeuwen.
- troebel zicht.
- hoofdpijn.
- hartkloppingen.
- Wisselend humeur.
Wat zijn de symptomen van een hypoglykemie en waardoor worden deze veroorzaakt?
Vaak is hypoglykemie een gevolg van diabetes mellitus. Hypoglykemie kan meerdere oorzaken hebben, zoals een teveel aan insuline, te weinig voedsel, zwangerschap en medicijngebruik. Symptomen van hypoglykemie zijn onder andere zweten, nerveusheid, beven en verstoord zicht.
Wat is er aan de hand bij een hypoglykemie?
Hypoglykemie, ook wel ‘hypo’, staat voor een te laag bloedglucosegehalte. Dit komt vooral voor bij mensen met diabetes. Hypoglykemie herken je aan aanvallen van trillen, zweten, hartkloppingen, geeuwen en in het ergste geval bewusteloosheid. Bij een hypo is het nodig om direct wat te eten.
Wat zijn de symptomen van hypoglykemie?
Symptomen van hypoglykemie zijn onder andere zweten, nerveusheid, beven en verstoord zicht. Naarmate de bloedsuikerspiegel te ver daalt kunnen ernstige symptomen ontstaan zoals verwardheid, spierspasmen en epileptische aanvallen.
Wat is hypoglycemia?
Er wordt dan wel gesproken van het onvermogen om hypo’s op te merken of te voelen aankomen. In het Engels: hypoglycemia unawareness. Het is heel lastig als iemand dit heeft. Het doet zich vooral voor in de groep mensen die worden behandeld met insuline om de bloedsuikers zo nauwkeurig mogelijk te regelen.
Kenmerken van een hypo: Lichamelijke reacties: 1 honger hebben 2 moe zijn 3 trillen, zweten 4 bleek zien 5 hartkloppingen / bonzend hart 6 tintelingen / gevoelloosheid van lip/tong/vingers 7 spierzwakte (gevoel van slapte)
Hoe kan een hypo ontstaan bij mensen zonder diabetes?
Ook mensen zonder diabetes kunnen bloedglucosewaardes onder de 3,9 mmol/l, maar hun lichaam is in staat dit zelf op te lossen. Een hypo kan ontstaan doordat je te weinig eet, te veel insuline spuit of te lang een lichamelijke inspanning levert zonder genoeg koolhydraten binnen te krijgen. Meestal geeft vaak een naar gevoel.